Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τακτοποιούμε τα συρτάρια μας

Γενικά ψάχνω για καλά τιπς περί συγιρίσματος και τακτοποίησης και οργάνωσης. Υπάρχουν πολλές ιδέες εκεί έξω, αλλά δεν είναι πολλές αυτές που είναι πραγματικά χρήσιμες ή και πραγματοποιήσιμες. Βρήκα όμως μια σούπερ ιδέα πρόσφατα που την έκανα και πραγματικά δουλεύει τέλεια, οπότε τη μοιράζομαι μαζί σας.

Η ιδέα είναι η τακτοποίηση των συρταριών. Και ειδικά τα συρτάρια με τα μπλουζάκια. Ως οικογένεια λατρεύουμε τα T-shirts και τα φοράμε χειμώνα καλοκαίρι. Έτσι έχουμε πολλά μπλουζάκια που μέσα στα συρτάρια μπερδεύονται, τσαλακώνονται και γίνεται ένας χαμός. Όχι πια!

Η συμβουλή είναι εξαιρετικά απλή. Απορώ γιατί δε την έχει σκεφτεί άλλος πριν και γιατί δεν τακτοποιούμε όλοι έτσι τα συρτάρια μας!

Στην ουσία διπλώνεις τα μπλουζάκια όπως συνήθως, απλώς με μια επιπλέον φορά. Δηλαδή διπλώνεις δεξιά και αριστερά τα μανίκια, μετά στη μέση και μετά άλλη μια φορά στη μέση. Και μετά τα βάζεις το ένα μετά το άλλο στο συρτάρι και έτοιμος!

Κάπως έτσι ήταν το συρτάρι πριν την τακτοποίηση

Και έτσι μετά! Έχει και έξτρα χώρο πλέον!

Αυτό είναι το δεύτερο συρτάρι του Κωνσταντίνου με μπλουζάκια. Όλα ωραία τακτοποιημένα.

Και επειδή μου άρεσε το έκανα και στα παντελόνια μου. Άδειο το συρτάρι πλέον!

Και στα μακρυμάνικα μπλουζάκια μου.

Όχι μόνο τα συρτάρια φαίνονται απίστευτα πιο τακτοποιημένα, αλλά χωράνε περισσότερα μπλουζάκια από πριν και είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ να βρεις το μπλουζάκι που θες! Τίποτα δεν ξεχνιέται πια στον πάτο του συρταριού.

Να πω επίσης πως το έχω δοκιμάσει για τουλάχιστον 2 εβδομάδες και το συρτάρι παραμένει έτσι ωραίο και τακτοποιημένο, με ευκολία. Δεν είναι από αυτά δηλαδή που τα κάνεις μια φορά και μετά ξαναγυρνάς πίσω στο χάλι….

5 thoughts on “Τακτοποιούμε τα συρτάρια μας

  1. Ioanna

    Σωστά! Πάντως στο βιβλίο “Σπίτι σε τάξη-ζωή σε τάξη” της Marie Kondo αυτόν τον τρόπο προτείνει! Το βιβλίο βέβαια δεν στο προτείνω καθώς λέει με πολλά λόγια τα αυτονόητα και σε ενα βαθμό υπερβολής όμως νομίζω ενα google search για τη συγγραφέα ίσως σου δώσει και μερικές άλλες πρακτικές λύσεις για το σπίτι και το μινιμαλισμό.

  2. Στέλλα Post author

    Δεν το ήξερα το βιβλίο αυτό, ούτε τη συγκεκριμένη μέθοδο. Πολύ ενδιαφέροντα όσα βίντεο είδα, σε ευχαριστώ που μου τα έμαθες 🙂
    Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου με τα πράγματα είναι πως λυπάμαι να τα διώξω ή να τα πετάξω (κυρίως να τα πετάξω). Η σκέψη είναι πάντα “μπορεί να μου φανεί χρήσιμο” (παρότι φυσικά δε μου έχει φανεί χρήσιμο κάτι χρόνια…). Νιώθω όμως πως έχει φτάσει η ώρα για περισσότερο μινιμαλισμό στη ζωή μου.

  3. Ioanna

    Σε νιώθω!! Αυτο το “μπορεί να το χρειαστώ” μας έχει φάει! Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτα που λέμε οτι θα χρειαστούμε δε τα χρησιμοποιούμε ποτέ!! Πάντως πέτα, πέτα, πέτα!! Θα απελευθερωθείς!! Η μέθοδος αυτή λέει ότι πρέπει να πετάξουμε 30 (ναι καλα!!!) μεγάλες σακούλες από όλο το σπίτι!! Και μάλιστα αμέσως όχι σιγά σιγα!! Εγω πάλι τα πετάω σιγά σιγά και δεν αγοράζω τίποτα καινούριο αν δεν φύγει κάτι παλιο! Μικρό η μεγάλο, δεν έχει σημασία! Αχ στα είπα και νιώθω καλύτερα! Ευχαριστώ και γω που με άκουσες!! 🙂

  4. Γιωργος

    Καλα τα λες με τα συρτάρια μαμα, αλλα τωρα που εκανες το ποστ, δεν συμφωνείς οτι δεν εχει νοημα να μας βαλεις να κανουμε ΚΑΙ τα δικα μας ετσι?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.