Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ταξίδι στην Ιαπωνία

Με τη συνεργασία που κάναμε με την Cookpad μου είχαν πει πως θα με καλέσουν να πάω στο Τόκυο να γνωρίσω το γραφείο εκεί και όλους τους ανθρώπους. Το ταξίδι στην Ιαπωνία ήταν πάντα κάτι που ήθελα και φυσικά το περίμενα με ανυπομονησία. Κανόνισα να πάμε μόλις τελείωσαν τα παιδιά το σχολείο (ευτυχώς τελείωσαν πολύ νωρίς φέτος), έτσι ώστε να μπορούμε να πάμε οικογενειακώς. Τα παιδιά είναι μεγάλοι φαν των άνιμε και πέταξαν στα σύννεφα όταν είπαμε πως θα πάμε! Τέτοιο μεγάλο ταξίδι δε το κάνεις για 3 μέρες, οπότε το κάναμε για 11 (από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. Χωρίς τις ώρες ταξιδιού ήταν 8 1/2 μέρες). Στην πορεία βέβαια, λίγο πριν φύγουμε, κατάλαβα πως το “να γνωρίσεις το γραφείο” σήμαινε 5 μέρες φουλ training, άρα θα έπρεπε ο Κωνσταντίνος να γυρίζει μόνος του με τα παιδιά στο Τόκυο για κάμποσες ώρες. Ευτυχώς όμως ήμασταν πολύ τυχεροί και βρισκόταν στο Τόκυο ο Στιούαρτ, συνάδελφος και καλός φίλος, που το γνωρίζει και το αγαπάει, άρα μπορούσε να μας πει και προτάσεις, αλλά και να συνοδεύσει και να κρατήσει παρέα στον Κωνσταντίνο.

Έκανα φυσικά την έρευνά μου, αλλά δεν είναι και εύκολο πράγμα να οργανώσεις τέτοιο ταξίδι όταν δε γνωρίζεις τίποτα. Ακόμα και σελίδες στα αγγλικά που έβρισκα (πχ για εκδρομές λίγο πιο έξω), δεν ήμουν σίγουρη για τις πληροφορίες και αν τις καταλάβαινα σωστά.

Πήγαμε και ήρθαμε με Turkish arlines γιατί είχαμε εξαιρετική εμπειρία στο προηγούμενο ταξίδι μας, ήταν η πιο σύντομη πτήση (μόνο 16 ώρες σύνολο (!!!) ) και γιατί τα εισητήρια μας βγήκαν αρκετά φτήνα (αν αναλογιστείς πως μιλάμε για Ιαπωνία δηλαδή). Οι ώρες ήταν απίστευτα πολλές, το ταξίδι πολύ κουραστικό, βιώσαμε και το jet lag μας, αλλά περάσαμε ωραία. Και τώρα, ξύπνια από τις 4.30 το πρωί, είπα πως είναι η ώρα να ξεκινήσω να καταγράφω το τι ζήσαμε και τι είδαμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.