Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ανακύκλωση ρούχων – κατασκευές

Τα ρούχα που δεν κάνουν πλέον στα παιδιά ή δικά μας που δε τα φοράμε πια, τα δίνουμε όλα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ή σε παιδιά φίλων, ή στους ειδικούς κάδους του δήμου. Γενικά προσπαθούμε να μην πάει τίποτα χαμένο.

Είχαν όμως τα παιδιά 3 μπλουζάκια πολυαγαπημένα που πολύ λυπήθηκα που δε τους έκαναν πλέον. Δεν ήθελα και να τα δώσω γιατί σίγουρα κανένας δε θα τα εκτιμούσε τόσο (πού να βρεις geek παιδιά;;;). Έτσι σκέφτηκα μια λύση για να συνεχίσουν να είναι χρήσιμα και να μην πάνε χαμένα! Τα κάναμε μαξιλαράκια. Αν ξέρεις ραπτομηχανή είναι πανεύκολο, γιατί το t-shirt θέλει απλώς κόψιμο και ράψιμο και είναι έτοιμο για γέμιση.

Εκτός από τα t-shirt όμως, διαλύθηκε και μια κουρελού μας. Με την χρήση κάηκαν τα στημόνια. Μου έμειναν λοιπόν πάρα πολλά κουρελάκια. Έψαξα λίγο στο ίντερνετ και βρήκα πολύ ωραίες ιδέες για rag rugs, δηλαδή χαλάκια που φτιάχνεις από κουρέλια. Και αυτό έκανα! Έβαλα μπρος τις γνώσεις μου για το βελονάκι και ετοίμασα ένα σούπερ χαλάκι:

Τα κουρελάκια από την κουρελού δε μου έφτασαν κι έτσι οι τελευταίες 3 γραμμές είναι από παλιά μπλουζάκια, που είχαν λιώσει και τα είχαμε για να τα κάνουμε ξεσκονόπανα (άλλη μια χρήση…). Είναι φανταστικό χαλάκι, τέλειο για όλες τις χρήσεις και τους χώρους, ιδιαίτερα για το μπάνιο, καθώς δε γλυστράει και απορροφάει και το νερό.

One thought on “Ανακύκλωση ρούχων – κατασκευές

  1. Ioanna

    Τέλειες μεταποιήσεις!!! Ενθουσιάστηκα με τα μαξιλαράκια!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.