Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Στα μέρη του Μπαλί…

Ο Γιώργος λοιπόν τελείωσε το σχολείο και είπαμε πως το καλύτερο δώρο για να επιβραβεύσουμε όλη αυτή την προσπάθεια (14 χρόνια επιβίωσε μέσα στο σχολικό σύστημα χαχαχαα) θα ήταν ένα ταξίδι για καταδύσεις που του αρέσουν τόσο πολύ. Με ψάξιμο είδαμε πως ένα από τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις είναι το Μπαλί. Έτσι αποφασίστηκε!

Η αλήθεια είναι πως το φοβόμουν αυτό το ταξίδι. Είναι μακρινό, πολύ διαφορετικό από όλα τα μέρη που έχουμε πάει, δε μπορούσα να βγάλω πρόγραμμα εύκολα. Είχαμε 3-4 ανθρώπους να ρωτήσουμε που είχαν μια εμπειρία, είχαν πάει ή ακόμα ήταν και από εκεί, οπότε σιγά σιγά χτίστηκε και το πρόγραμμα.

Στην ουσία αυτό που μας είπαν οι περισσότεροι ήταν “μην κάνεις πρόγραμμα”. Πως θα πάμε εκεί και θα τα κλείσουμε όλα εκεί. Εγώ αυτό το φοβόμουν εξαιρετικά, ειδικά μια που θα ήμασταν 4. Αν ήμουν μόνο εγώ με τον Κωνσταντίνο δε θα με ένοιαζε τόσο. Βέβαια τα παιδιά έχουν μεγαλώσει πολύ πλέον και δε θα έπρεπε να με πειράζει, αλλά δύσκολα αλλάζουν οι συνήθειες! Μου είπε κιόλας ένας πως είναι high season και καλό θα ήταν να κλείσω, οπότε έκανα εντέλει πρόγραμμα και έκλεισα πράγματα. Όχι όλα, αλλά αρκετά.

Στην πραγματικότητα είχαν δίκιο όσοι μας είπαν να μην κλείσουμε κάτι, αλλά χαίρομαι για όσα έκλεισα. Ειδικά στο Gili Meno δε θα είχαμε πάει σε εκείνο το ξενοδοχείο και θα είχαμε χάσει μια εξαιρετική εμπειρία!

Πλέον έχω κι εγώ εμπειρία και μπορώ να δώσω άπειρες πληροφορίες, τουλάχιστον για τα μέρη που πήγαμε εμείς. Θα ξεκινήσω να κάνω μια σειρά από ποστ για τα μέρη που πήγαμε και θα προσπαθήσω να κάνω και έναν οδηγό επιβίωσης όπως κάνω για κάθε ταξίδι μας 😉

Μαζί με το ταξίδι λείπαμε 17 μέρες. 3 μέρες στο Μπαλί, 2 στο Λομπόκ, 7 στο Gili Meno και μετά ξανά 3 στο Μπαλί. Για μένα ήταν το καλύτερο ταξίδι που έχω κάνει ποτέ και το Gili Meno θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη…

Αναμείνατε λοιπόν για τις εμπειρίες μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.