Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τέρμα το σχολείο!!!!

Τέρμα για την Ιωάννα με την πρώτη Λυκείου, αλλά ΤΕΡΜΑ εντελώς και τελειωτικά για τον Γιώργο! Απίστευτο;

Εξίσου απίστευτο είναι πως έχω τούτο δω το μπλογκ από ΠΡΙΝ ξεκινήσει το σχολείο. Από την πρώτη μέρα στο δημοτικό μέχρι και που τελείωσε, όλα όσα περάσαμε, τα καλά, τα κακά και τα άσχημα 😂 είναι εδώ για να τα θυμόμαστε.

Τώρα ό,τι  και να πω για την πορεία του Γιώργου στο σχολείο θα φανώ ψωνάρα και κουκουβαγιομαμά. Σκασίλα μου! χαχαχαχα

Ο Γιώργος ξεκίνησε να εντυπωσιάζει τους δάσκαλούς του από τον παιδικό σταθμό κιόλας. Φαινόταν ότι ήταν ενα παιδί με ξεχωριστό μυαλό και ικανότητες αντίληψης. Ήταν επιστήμονας από μικρός!

Περάσαμε μια δύσκολη φάση στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Δεν ξέραμε τι είναι η δυσλεξία και το διάβασμα ήταν βραχνάς. Τσακωνόμασταν, κλαίγαμε, δεν μπορούσα να καταλάβω πώς ένα τόσο έξυπνο παιδί δε μπορούσε να κάνει ούτε την αντιγραφή του. Το διάβασμα έπαιρνε ώρες. Ευτυχώς για όλους οι δασκάλες στο δημοτικό μας έστειλαν στο ΚΕΔΔΥ και μετά εμείς το ψάξαμε και παραπάνω, κάναμε το σύστημα Davis με την κυρία Θεανώ και τα πράγματα έγιναν εξαιρετικά καλύτερα (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ).

Επιλέξαμε το ιδιωτικό Γυμνάσιο – Λύκειο και χαίρομαι πάρα πολύ που το κάναμε. Βοήθησαν και αυτοί με τη σειρά τους τον Γιώργο σε όλη την πορεία του, τον υποστήριξαν γενικά και ειδικά όσο μπορούσαν.

Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να έχει γίνει με ένα διαφορετικό σύστημα εκπαίδευσης ή σε μια άλλη χώρα ή αν μέναμε στην Αθήνα. Είμαι σίγουρη όμως πως με τα δικά μας δεδομένα και τις δικές μας επιλογές, κάναμε ό,τι καλύτερο περνούσε από το χέρι μας και έφτασε ο Γιώργος να είναι ένα παιδί που πέτυχε τους στόχους του, που κάνει τους καθηγητές να λένε wow όταν τους μιλάει και τους εξηγεί πώς έλυσε μια άσκηση, που θεωρούν ότι όποιος καθηγητής τον έχει στο Πανεπιστήμιο θα είναι τυχερός. Και πέρα από το γνωστικό κομμάτι, είναι ένα παιδί υπεύθυνο, ώριμο, συμπονετικό, ικανό να αφωσιωθεί και να δουλέψει σκληρά για να πετύχει αυτό που θέλει.

Σήμερα κλείνει ο κύκλος του σχολείου. Ανοίγει ο κύκλος του καλύτερου καλοκαιριού! Σε λίγο καιρό θα κλείσει και θα ανοίξει άλλος κύκλος, πιο μεγάλος, αλλά δε θα το σκεφτώ τώρα αυτό. Τώρα πάμε να χαρούμε το καλοκαίρι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.