Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η αρχή

Μου είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψω πως ήρθε αυτή η στιγμή. Όταν ξεκίνησα το μπλογκ ο Γιώργος ήταν στο νηπιαγωγείο και τώρα έφτασε να μπει στο αεροπλάνο για να πάει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία. Όσο και να το ήξερα ότι θα γίνει, όσο και να κοπιάσαμε, όσο και αν το συζητήσαμε τόσα χρόνια, και πάλι αδιανόητο μου είναι πως φτάσαμε εδώ.

Η ημερομηνία που έπρεπε να ξεκινήσει ήταν λίγο περίεργη για μας. Έτυχαν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Ξεκινάει μαθήματα στις 24 Σεπτέμβρη. Το νωρίτερο που μπορούσε να πάει ήταν στις 19. Όμως ο Κωνσταντίνος έτυχε να έχει ταξίδι για τη δουλειά του από αυτές τις μέρες και εγώ στις 19-21 έπρεπε να είμαι στο Μπρίστολ. Δυσκολάκι. Όταν έπρεπε να κλείσουμε εισητήρια, σκεφτόμασταν πως θα ήταν καλό να είναι μαζί του κάποιος, γιατί ο Γιώργος δεν έχει ενηλικιωθεί ακόμα, και θα χρειαζόντουσαν δουλειές όπως πχ να ανοίξουμε λογαριασμό σε τράπεζα. Έτσι αποφασίσαμε να πάω εγώ μαζί του, δυο μέρες πριν ξεκινήσει και πριν τη δουλειά μου. Να κάνουμε όλες μας τις δουλειές και μετά να πάει αυτός να βρει στις 19 την ομάδα του Meet and Greet κι εγώ να πάω στη δουλειά μου.

Στη θεωρία καλό σχέδιο, στην πράξη όχι τόσο. Μέχρι να φύγουμε είχε γίνει ξεκάθαρο πως δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Οπότε απλώς πάμε να γνωρίσουμε την πόλη!

Ένα άλλο πράγμα που αποφασίσαμε ήταν να αλλάξει δωμάτιο ο Γιώργος στο σπίτι μας. Να πάει τα πράγματά του κάτω, ώστε να ανεβάσουμε το γραφείο μας ξανά επάνω και να μη χρειάζεται να θερμαίνουμε όλο τον όροφο, όλη τη χρονιά, ενώ πάνω είναι ένα δωμάτιο άδειο. Ήταν μια απόφαση που δυσκολεύτηκα να χωνέψω. Λογική απόφαση, αλλά με βάρυνε πολύ. Ένιωθα πως τον διώχνουμε από το σπίτι… Ο Γιώργος όμως έχει μοιάσει ΚΑΙ σε αυτό στον Κωνσταντίνο. Τα βλέπει όλα με τη λογική. Αν κάτι είναι λογικό και σωστό, πάει τελείωσε. Με έπεισε ότι δεν πειράζει και πως απλώς αλλάζει δωμάτιο. “Θα κρεμάσω εκεί τον Κατραμαδάκη και άρα σίγουρα είναι δικός μου χώρος”! (Ο Κατραμαδάκης είναι ένα κρανίο αντιλόπης που κάπως έχει βρεθεί στα χέρια του και το λατρεύει)

Οι τελευταίες δυο εβδομάδες ήταν δύσκολες. Κανείς δεν ήθελε να μαζέψει πράγματα ή να κάνει την αλλαγή του δωματίου. Τα αφήσαμε όλα για τελευταία στιγμή. Ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν, αλλά τα καθυστερούσαμε. Και όλοι ήμασταν μέσα στη μαυρίλα, ο καθένας με τον τρόπο του. Έχουμε μια ιδιαίτερα καλή σχέση με τα παιδιά, οπότε δεν είναι ότι θέλει να φύγει από το σπίτι πώς και τι, αλλά κι για εμάς είναι βαρύ. Ξέρουμε πως ξεκινάει μια καινούρια περίοδος στη ζωή του, τα φοιτητικά χρόνια είναι πολύτιμα και άλλωστε τόσα χρόνια τον μεγαλώναμε και τον προετοιμάζαμε για αυτή ακριβώς τη στιγμή. Για να είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος, έτοιμος να ζήσει μόνος του… Εμάς ποιός μας προετοιμάζει γι αυτό όμως; Νιώθω περήφανη γιατί αισθάνομαι πως έχουμε κάνει καλή δουλειά, νιώθω περήφανη γιατί ο Γιώργος έχει γίνει ένας νεαρός υπεύθυνος, λογικός, έξυπνος, με επιμονή και θέληση. Αλλά είναι δύσκολο να ξέρεις πως τέλειωσε η περίοδος που έμενε μαζί μας, που ήμασταν 4 στο σπίτι συνέχεια. Βασικά τέλειωσε μια περίοδος και πάντα αυτό φέρνει στεναχώρια, όσο καλή και να είναι η επόμενη που έρχεται…

Και για τον Γιώργο φυσικα΄είναι δύσκολο. Όπως είπαμε έχουμε καλή σχέση, ήξερε πως όποτε τελείωνε το διάβασμα ήμασταν εκεί για να μοιραστούμε ό,τι καινούριο είχε να μας πει ή να μας δείξει, περνάγαμε πολλές ώρες μαζί. Επίσης το Πανεπιστήμιο είναι κάτι που κάνουν οι μεγάλοι… Τι πάει να κάνει αυτός εκεί;;; Και το τρίτο πολύ σημαντικό, αφήνει το αίσθημα πίσω. Πολύ κλάμα…

Αλλά εντέλει όλα έγιναν. Και είμαστε εδώ, έτοιμοι να γνωρίσουμε το Southampton. Η αρχή είμαι σίγουρη πως θα είναι δύσκολη για όλους, αλλά θα μπούμε στην -διαφορετική- ρουτίνα μας και όλα θα είναι καλά. Καιρός για νέες ανακαλύψεις, νέες περιπέτειες!

4 thoughts on “Η αρχή

 1. gaitanaki

  Καλή αρχή! Το Southampton είναι πολύ γραφικό. Για φοιτητική ζωή μεγάλη δεν φημίζεται ιδιαίτερα, όμως το πανεπιστήμιο σίγουρα θα τον καλοδεχτεί και υπάρχει πολύ βοήθεια στα πρακτικά. Καλή σταδιοδρομία και όλα θα πάνε καλά!

 2. Natalia

  Γεια σου Στέλλα! Δε γνωριζόμαστε αλλά παρακολουθώ το μπλογκ πολλά χρόνια (από τότε που ήμουν κι εγώ φοιτήτρια στην Αγγλία, λίγο μεγαλύτερη από το Γιώργο). Πλέον μένω μόνιμα στο Λονδίνο και αν τυχόν χρειαστείτε οτιδήποτε (πληροφορίες, διαμονή, τα πάντα) θα είναι χαρά μου. Ήρθα εδώ πριν τρια χρόνια και τα έχω πρόσφατα. Καλή αρχή στο Γιώργο!

 3. Στέλλα Post author

  Ελίζα ο Γιώργος είναι ενθουσιασμένος μέχρι στιγμής! Δεν είναι και πολύ άτομο για τρελή φοιτητική ζωή… Το πανεπιστήμιο όντως είναι εξαιρετικά οργανωμένο και κάνει τα πάντα για να νιώσουν τα παιδιά καλά. Σε ευχαριστούμε για τις ευχές!

  Γειά σου Ναταλία. Ελπίζω να έχεις ωραίες αναμνήσεις από τα φοιτητικά σου χρόνια στην Αγγλία! Προς το παρόν δεν είναι στο Λονδίνο ο Γιώργος, αλλά στο Southampton. Όμως θα σε έχουμε στα υπόψη μας γιατί όλο και κάτι μπορεί να χρειαστεί. Και σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για την προσφορά σου, είναι πολύ συγκινιτικό να σου προσφέρει κάποιος βοήθεια ενώ δε σε ξέρει…

 4. Αννα

  Καλή φοιτητική ζωή στον Γιώργο!
  Τα πιο όμορφα και ανέμελα χρόνια της ενήλικης ζωής!
  Θυμήθηκα τη μέρα που έφυγε ο αδερφός μου για σπουδές στο εξωτερικό. Είχα ρίξει πολυ κλάμα. Ξαφνικά ήμασταν στο σπίτι τρεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.