Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το μενού της εβδομάδας

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που έγραφα για το πώς διαλέγουμε το μενού της εβδομάδας μας… Η προετοιμασία για την εβδομάδα είναι κάτι που γλυτώνει πολύ χρόνο και σκέψη και χρήματα… Αλλά δε το θυμάμαι να το κάνω πάντα. Δηλαδή το βάζω στο πρόγραμμα, κάθομαι κάποιες φορές να το κάνω και μετά το ξεχνάω για εβδομάδες. Κάθε μέρα λέω “φτου, πάλι δεν έκανα πρόγραμμα”, κάθε μέρα φτάνει 12 ή και 1 και πρέπει να σκεφτώ τι θα μαγειρέψω… Είναι εξαντλητικό και πραγματικά ήθελα να το αλλάξω. Με το φόρτο εργασίας που έχουμε τον τελευταίο καιρό μου ήταν δύσκολο όμως να κάθομαι να κάνω πρόγραμμα εβδομάδας, δεν ήθελα να σκεφτώ τίποτα άλλο.

Κάποια στιγμή χάζευα στο Pinterest όμως και πέτυχα μια εξαιρετική ιδέα! Ήθελα αμέσως να το υλοποιήσω.

Για να το φτιάξω αξιοποίησα ένα σωρό πράγματα που είχα τριγύρω. Είχα ένα πίνακα μεταλλικό που είχε κάτι μαγνητάκια, για να το κάνεις πίνακα ανακοινώσεων ας πούμε. Το πρώτο βήμα λοιπόν ήταν να βάψω τον πίνακα και να τον κάνω μονόχρωμο. Χρησιμοποίησα χρώμα κιμωλίας που μου είχε περισσέψει από κάποια άλλη στιγμή.

Έβαλα τον τίτλο επάνω, έκανα και κάτι διακοσμητικά έτσι για να μην είναι βαρετό στο μάτι! Πήρα κάτι μικρά μανταλάκια, τους έβαλα μαγνήτη από πίσω και έτσι “κόλλησαν” στη σειρά, ένα για κάθε μέρα. Το κάθε μανταλάκι κρατάει τη συνταγή που επιλέγουμε για την ημέρα.

Βρήκα κάτι πλαστικά κουτιά (από ζάρια D&D των παιδιών), τους έβαλα μαγνήτες και τα έκανα θήκες για τα χαρτάκια με τις συνταγές. Κόλλησα επίσης μαγνήτη σε ένα στυλό και σε ένα μπλοκάκι (για τη λίστα του σούπερ μάρκετ) και μπήκαν και αυτά στη θέση τους.

Έτσι τώρα είναι πραγματικά πανεύκολο να διαλέξουμε συνταγές για την εβδομάδα! Παίρνουμε το ματσάκι πχ με το κρέας και διαλέγουμε μια, μετά το ματσάκι με τα ψάρια και κάνουμε το ίδιο κλπ κλπ. Όταν έχω και τις 7 συνταγές μπορώ να δω τι χρειάζομαι για να τις μαγειρέψω και να κάνω και τη λίστα για το σούπερ μάρκετ.

Το μόνο που έλειπε ήταν οι συνταγές! Και εδώ ήρθε ο Κωνσταντίνος και έκανε το θαύμα του! Κάθησα και διάλεξα όλες τις συνταγές που μαγειρεύουμε στο σπίτι. Όλες τις συνταγές που έχω προσθέσει εγώ στο προφίλ μου, ή στα αγαπημένα μου. Ο Κωνσταντίνος το προχώρησε ακόμα παραπέρα! Έβαλα τους συνδέσμους των συνταγών σε μια λίστα και αυτός το έκανε να εμφανίζεται το όνομα της συνταγής αλλά και το QR Code τους (δες περισσότερες πληροφορίες εδώ, στο πρώτο κομμάτι του άρθρου)! Τις τυπώσαμε στο σωστό μέγεθος και μετά τους έβαλα και χρώμα στην άκρη, ανάλογα με το είδος (κρέας, λαχανικά, ψάρι κλπ).

Το καλύτερο είναι πως δεν ξεχνάω καμία αγαπημένη μας συνταγή πια! Επειδή έχω πολλές και δοκιμάζω διαρκώς κι άλλες, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσω κάποια που έκανα κάποια στιγμή και μας άρεσε. Τώρα πια όχι γιατί είναι όλες εκεί μπροστά μου! Και όταν είναι η ώρα να τη μαγειρέψω, σκανάρω το QR code και με πάει κατευθείαν στη συνταγή!

4 thoughts on “Το μενού της εβδομάδας

 1. Σοφία

  Εντάξει, είναι καταπληκτικό! Μου αρέσει που τα λες με τόση φυσικότητα, αλλά κάνεις θαύματα, Στέλλα μου!

 2. Στέλλα Post author

  @Σοφία σ’ευχαριστώ ❤️. Αλλά πραγματικά δεν είναι δύσκολο και αν ψάξεις στο πιντερεστ έχει πολλές ιδέες και ακόμα πιο απλές. Το έβαλα κυρίως για να πω το ΠΟΣΟ πολύ μας έχει βοηθήσει στο μενού της εβδομάδας…

  @Kalli πράγματι είναι πολύ πρακτικό! Εγώ το συστήνω, βοηθάει πραγματικά.

 3. gaitanaki

  ΦΟΒΕΡΟ!
  Μεγάλος πονοκέφαλος. Και εμένα τα παιδιά είναι και μικρή ηλικία που δεν τρώνε και με έχει ξενερώσει το μαγείρεμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.