Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Στοκχόλμη 3

Δύο πράγματα θα ήθελα να καταγράψω ακόμα για τη Στοκχόλμη. Το πρώτο είναι το ανθρωποσοφιστικό κίνημα. Το σπίτι που μείναμε ήταν κοντά στο Järna, περιοχή στην οποία ανθεί το ανθρωποσοφιστικό κίνημα. Αρχιτεκτονική, σχολεία, νοσοκομεία κλπ, όλα βασισμένα εκεί (διαβάστε στον παραπάνω σύνδεσμο περισσότερες πληροφορίες για το κίνημα αυτό).

Εμείς επισκεφθήκαμε το Ytterjärna Kulturcentrum

Κτήρια σε αρχιτεκτονική βασισμένη στις οργανικές μορφές (οι ορθές γωνίες δε μας αρέσουν ιδιαίτερα εδώ)

Βιολογικός καθαρισμός λυμάτων (το νερό περνάει από λίμνη σε λίμνη και καθαρίζεται)

Φανταστικοί χώροι να περπατήσεις, να ξαποστάσεις, να πιεις τον καφέ σου ή να φας το φαγητό σου, να αγοράσεις τα λαχανικά σου ή να παρακολουθήσεις παραστάσεις.

Έτυχε τη μέρα που πήγαμε να είναι 7 του μήνα, και κάθε 7 του μηνός, στις 12:12, έχει κάποια δωρέαν παράσταση. Έτσι κάτσαμε και ακούσαμε πολύ ωραία μουσική (και ναι, ξεκίνησε στις 12:12 ακριβώς!)

Η δεύτερη εκδρομούλα ήταν στο Sigtuna, μια μικρή πόλη (χωριό μάλλον) σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο. Όλοι μας λέγανε να πάμε από εκεί μια βόλτα και είχαν δίκιο, γιατί ήταν πραγματικά πολύ όμορφα. Τα πάντα ήταν παγωμένα φυσικά, αλλά για εμάς που δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες, η παγωμένη λίμνη ήταν κάτι θαυμάσιο.

Κάναμε εκεί τη βόλτα μας πριν πάμε στο αεροδρόμιο και κάναμε το τελευταίο μας Fika όταν παγώσαμε τόσο πολύ που δε μπορούσαμε να περπατήσουμε άλλο (μετά από 15 λεπτά δηλαδή χαχαχαχαα).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.