Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το σπαστό τραπεζάκι

Στο Σουσάκι που κάνουμε τις διακοπές μας έχουμε ένα τραπεζάκι στρογγυλό σπαστό, το οποίο μας έχει βολέψει απίστευτα! Ο χώρος εκεί είναι μικρός, οπότε ένα τραπέζι “πολυμορφικό” είναι ό,τι πρέπει. Μπορεί να κλείσει και να μείνει μια λωρίδα μόνο. Έτσι το έχουμε αρκετές φορές, κλειστό δηλαδή, με επίσης κλειστές 2 καρέκλες δίπλα του. Ακουμπάμε κλειδιά, τσαντάκια… Μπορεί να ανοίξει η μια του πλευρά, να γίνει ημικυκλικό δηλαδή. Έτσι το έχουμε ίσως τον περισσότερο καιρό, με τις 2 καρέκλες ανοιχτές δεξιά και αριστερά. Καθόμαστε για πρωινό ή δεκατιανό (μια που δε τρώμε όλοι μαζί) και γενικά όποτε θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι πρόχειρα ή να ακουμπήσουμε τον υπολογιστή μας ή κάτι τέτοιο. Βεβαίως μπορεί να ανοίξει και να γίνει ολοστρόγγυλο. Έτσι το έχουμε τα μεσημέρια, όταν καθόμαστε όλοι να φάμε μεσημεριανό. Χωράνε άνετα 4 άτομα, αλλά πολύ συχνά τρώμε 6 εκεί.

Πάντα λοιπόν μας άρεσε αυτό το τραπέζι και άρεσε πολύ και στους φίλους και γείτονές μας εκεί. Μετά από κάτι χρόνια που ακούμε τι ωραίο και βολικό που είναι το τραπέζι αυτό, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε ένα εμείς και να τους το κάνουμε δώρο!

trapezaki

Πήραμε μέτρα λοιπόν, κάτσαμε το σχεδιάσαμε και.. αρχίσαμε τη δουλειά!

trapezi1

Το πρώτο challenge ήταν το να κάνουμε το καπάκι στρογγυλό, με τα εργαλεία που είχαμε. Αφού ψάξαμε κάμποσο για ιδέες, βρήκαμε την εξαιρετική ιδέα (που προσαρμόσαμε ελαφρώς στα δικά μας μέτρα) και κόψαμε το καπάκι φτιάχνοντας ένα “διαβήτη” που στην άκρη του είχε το ρούτερ μας. Έτσι έγινε πραγματικά ολοστρόγγυλο και φανταστικό! Και παρέμεινε έτσι και μετά που το κόψαμε στα τρία και βάλαμε τους μεντεσέδες εκεί που έπρεπε…

trapezi2

Το επόμενο ήταν να δούμε πώς θα καναμε τα πόδια, ποιός ήταν ο καλύτερος τρόπος να φτιάξουμε τα πλαίσια των μετακινούμενων ποδιών και φυσικά να τα κάνουμε να κινούνται άνετα παρά τους μεντεσέδες. Τα καταφέραμε όλα!

trapezi

Κι έτσι ετοιμάστηκε το τραπέζι! Έχει τα λαθάκια του (κάποια πιο εμφανή από άλλα), αλλά μάθαμε πάρα πολλά πράγματα φτιάχνοντάς το. Σίγουρα αν το επιχειρήσουμε ξανά θα είναι πιο εύκολο και πιο σωστό, αλλά ως πρώτη προσπάθεια είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα!

7 thoughts on “Το σπαστό τραπεζάκι

  1. Στέλλα Post author

    Ελίζα αυτό που μου έδειξες είναι τέλειο! Πιο δύσκολο όμως, γιατί οι καρέκλες είναι πιο δύσκολο πράγμα να γίνει… Την επόμενη φορά 🙂

  2. gaitanaki (eliza)

    Καλά εμένα και το τραπέζι μου φαίνεται δύσκολο γιατί έχει τους μεντεσέδες και αυτό το flexible aspect μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο να το πετύχεις σωστά. Ίσως αν κάνεις 3-4 το 5ο να είναι σωστό, έτσι μου φαινόταν, αλλά εσείς το καταφέρατε! Απορώ πώς το αποφασίσατε!

  3. Στέλλα Post author

    Είχαμε το έτοιμο και μας φάνηκε πολύ απλό το να δούμε πώς έχει φτιαχτεί και να το κάνουμε κι εμείς. Όμως έχουμε και τον μπαμπά του Κωνσταντίνου που ήταν η δουλειά του το να φτιάχνει έπιπλα και μας βοηθάει πολύ δίνοντάς μας πολύτιμες συμβουλές κάθε φορά. Μη νομίζεις, λαθάκια κάναμε, αλλά ευτυχώς τίποτα τραγικό ή που να φαίνεται πολυ 🙂
    Θα δεις σε λίγες μέρες και το επόμενο που φτιάχνουμε και θα μου πεις 🙂

  4. Pingback: Δίχρωμο τραπεζάκι σαλονιού | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

  5. Pingback: Το καινούριο τραπέζι της κουζίνας | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.