Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Fika challenge (3)

Το ψήσιμο συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς!

Συνταγή ν.11 Μπισκότα βουτύρου με μοσχοκάρυδο

Τραγανά μπισκοτάκια, πολύ αρωματικά. Μας θύμισαν τα speculaas, τα μπισκότα κανέλας, αλλά πιο αρωματικά ακόμα. Μας άρεσαν πάρα πάρα πολύ.

muskotsnittar

Συνταγή ν.12 Τάρτα αμυγδάλου

Μια συνταγή που δίσταζα να φτιάξω. Εάν δεν είχα τη δοκιμασία, πιθανώς να μη την έφτιαχνα ποτέ. Ζύμη τάρτας με γέμιση από αμύγδαλα. Μου φαινόταν κάπως περίεργο να έχω γέμιση χωρίς κάτι φρουτένιο ή σοκολατένιο. Αμύγδαλα; Όμως εντέλει έγινε εξαιρετική, κατά πολλούς η καλύτερη συνταγή που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.

mandelkaka

Συνταγή ν. 13 Κέικ φουντούκι

Ένα ιδιαίτερα μυρωδάτο κέικ, με πολύ φουντούκι τριμμένο μέσα.

hasselnotskakaΣυνταγή ν. 14 Πιτούλες

Έκλεισα τις δυο εβδομάδες με κάτι αλμυρό. Πιτούλες που μοιάζουν με τις δικές μας για σουβλάκι, αλλά είναι κάπως πιο αφράτες. Τυλίγονται πολύ εύκολα και είναι τέλειες με οποιαδήποτε γέμιση.


tunnbrod

Συνταγή ν. 15 Μπισκότα αμυγδάλου με σοκολάτα

Το μπισκότο κάτω είναι σαν τα αμυγδαλωτά μας, αλλά ψημένο. Από πάνω μπαίνει σοκολατένια βουτυρόκρεμα και τέλος καλύπτονται με λιωμένη κουβερτούρα. Η μοναδική συνταγή μέχρι στιγμής που με παίδεψε. Κάτι με τον φούρνο μου που μου τα έψησε περισσότερο από κάτω, κάτι με την κρέμα που μου φάνηκε όχι τόσο στέρεη όσο θα περίμενα… Στο τέλος βέβαια βγήκαν μια χαρά. Ακόμα και το μπισκότο που μου ξεράθηκε λίγο, με 2 μερούλες στο ψυγείο έγινε μαλακό. Μόνο σε μένα δεν άρεσαν και πολύ.

chokladbiskvierΗ συνέχεια σε 5 μέρες! Δείτε τις πρώτες 5 εδώ και τις επόμενες 5 εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.