Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Λέω αντίο στις Κριτικές

Πριν από αρκετό καιρό είχα ξεκινήσει ένα προτζεκτάκι με το οποίο είχα ενθουσιαστεί. Τις Κριτικές. Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στα βιβλία (αρχικά) και τη γνώμη των αναγνωστών για αυτά.

Είχα μεγάλα σχέδια. Προχώρησα στην κριτική ταινιών και σειρών και είχα σκοπό σιγά σιγά να επεκταθώ και στην κριτική πολλών ακόμα, από κάμπινγκ μέχρι εστιατόρια και ξενοδοχεία. Το πρόγραμμα θα αναγνώριζε τι σου αρέσει με βάση τη βαθμολογία που έδινες σε όλα και θα το συνέκρινε με άλλους χρήστες και θα μπορούσε να σου προτείνει με βάση αυτά, τι να διαβάσεις, τι να δεις (αργότερα που να πας κλπ).

Για να πιάσει όμως αυτό, ήθελε πολύ δουλειά. Όση είχα αφιερώσει και στις Συνταγές. Να βάζω περιεχόμενο, να κάνω αναβαθμίσεις κλπ ώστε να το μάθει ο κόσμος και να αποκτήσει κίνηση. Την πάτησα εγώ με τον τρόπο που λέω πάντα σε πελάτες πριν ξεκινήσουν κάτι να προσέχουν. Έλλειψη χρόνου. Δεν το περίμενα βέβαια πως οι Συνταγές θα μου τρώγαν τόσο μεγάλο μέρος του χρόνου μου. Δεν περίμενα ποτέ πως θα γινόταν σχεδόν η κύρια δουλειά μου, αυτό με το οποίο ασχολούμαι σχεδόν όλη μέρα και πάλι δεν είναι αρκετό.

Από την αρχή της χρονιάς, όσα βιβλία διαβάζω, τα περνάω εδώ και μετά τα αφήνω δίπλα στο γραφείο μου, για να κάνω και την κριτική μου στις Κριτικές. Η στίβα μεγαλώνει απειλιτικά και χρόνος και διάθεση δεν έχει βρεθεί για να περαστούν εντέλει κι εκεί.

Το έχω καταλάβει εδώ και καιρό πως δεν πρόκειται να προχωρήσω στις Κριτικές, πως δε βγαίνει. Αλλά μέχρι σήμερα δεν το παραδεχόμουν. Ε, σήμερα θα το πάρω απόφαση επιτέλους και θα πάρω όλη αυτή τη στίβα με τα βιβλία να την τακτοποιήσω κανονικά στη βιβλιοθήκη.

Κρίμα. Ήταν μια καλή ιδέα και στεναχωριέμαι που την εγκαταλείπω. Όμως δε γίνεται να διαχειρίζεται κανείς δυο πόρταλ ταυτοχρόνως. Ήρθε η ώρα για το αντίο. Δεν πρόκειται να τις κατεβάσω και όταν φτάσει η ώρα να ανανεώσω το όνομα, μάλλον θα το κάνω. Δεν ξέρω γιατί. Είναι όμως απόλυτα βέβαιο πως εφόσον δεν μπαίνει καινούριο περιεχόμενο, σιγά σιγά θα πάψουν και αυτοί οι 50 άνθρωποι που το επισκέπτονται καθημερινά και θα πεθάνει με την ησυχία του.

One thought on “Λέω αντίο στις Κριτικές

  1. arkoudos

    Για να μην αισθάνεσαι μοναξιά, το ίδιο έχω πάθει και εγώ- και μάλιστα, άπειρες φορές. Ειδικά για παρουσιάσεις, ούτε μία, ούτε δύο 🙂 .

    Ιδέες έχουμε, όρεξη έχουμε, χρόνο δεν έχουμε…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.