Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τριήμερο

Πέρασαν οι Απόκριες, πέρασε και η Καθαρά Δευτέρα.

ποντικούλαΓια να πω την αλήθεια, φέτος δεν πολυκατάλαβα απόκριες. Ακόμα και τα παιδιά (από τα οποία συνήθως καταλαβαίνω ότι έχουμε απόκριες), φέτος δεν πολυενθουσιάστηκαν. Ο Γιώργος φυσικά ντύθηκε Ούμπα Λούμπα, ενώ η Ιωάννα αποφάσισε να ντυθεί ποντικάκι όπως και πέρισυ. Μάλιστα επειδή η κουκούλα της στολής δεν της καθόταν καλά στο κεφάλι, φτιάξανε μια μάσκα ποντικού στο σχολείο της.

Αυτό το τριήμερο λοιπόν ήρθαν οι γονείς μου και οι θείοι και νονοί του Γιώργου. Περάσαμε πάρα πολύ καλά.
Τι ΔΕΝ κάναμε:
ούμπα λούμπα – Δεν πήγαμε στα αποκριάτικα πάρτυ που έγιναν στα διάφορα μπαρ στην Καλαμάτα. Είχε πάρτυ zoo, oscar, ελεύθερο, μπαλέτο και διάφορα άλλα. Παρότι είχαμε μπέιμπισίτινγκ, είμασταν τόσο κουρασμένοι που δεν θέλαμε να βγούμε καθόλου από το σπίτι.
Τι κάναμε:
-Χαλάσαμε τη δίατα. Ήταν μέσα στο πρόγραμμα φυσικά να τη χαλάσουμε για λίγες μέρες. Μα είναι δυνατόν να έρθει Καθαρή Δευτέρα και να μη φας το χαλβά σου; την ταραμοσαλάτα σου;
-Πήγαμε στην παραλία και λιαστήκαμε (την Κυριακή που είχε ωραία μέρα δηλαδή). Μαζέψαμε ήλιο για καμιά βδομάδα
– Ο Γιώργος έβγαλε τις βοηθητικές ρόδες. Ο παππούς έτρεξε και του πήρε καινούριο ποδήλατο και του έκανε και μαθήματα. Δεν περίμενα πως θα ήταν τόσο εύκολο εντέλει να μάθει κάποιος χωρίς βοηθητικές ρόδες. Όχι ότι έμαθε, αλλά είναι σε πολύ καλό δρόμο. Και αν μας κάνει καμιά καλή μέρα πάλι, θα πάμε ξανά στο πάρκο να αλωνίσουμε. Πιστεύω με 2-3 επισκέψεις στο πάρκο, θα έχει γίνει “βομβίδα”.

ποδήλατο

-Πετάξαμε αετό. Η μαμά μου από τη στιγμή που ήρθανε (και απ’ ό,τι κατάλαβα και σε όλο το ταξίδι), τους είχε πρήξει να πάρουνε το “focus junior” που είχε τζάμπα χαρταετό. Μια που ξέρουμε τη μαμά μου και το πως παίρνει ό,τι τζάμπα βρει, την κοροϊδεύαμε όλοι. Το πήραμε όμως το περιοδικό για να μη μας πρήζει και στο τέλος καταλήξαμε να της ζητήσουμε όλοι συγγνώμη, γιατί ο χαρταετός ήταν SUPER. Πέταξε χωρίς καμιά προσπάθεια και πήγε πιο ψηλά απ’ όλους! Μόνο που έκανε κρυάκι και πουντιάσαμε.

-Και τέλος να πω πως φάγαμε… Είναι το ίδιο φυσικά με το ότι χαλάσαμε τη δίαιτα, αλλά πρέπει να του δώσω τηνλαγανα απαράιτητη έμφαση. Και να πω πως φέτος έφτιαξα δική μου λαγάνα. Πρώτη φορά το δοκίμασα, αλλά βγήκε τέλεια. Ο θείος αναρωτιώταν γιατί δεν ανοίγω φούρνο (μια που είχε δοκιμάσει και το κανονικό ψωμάκι μου).

2 thoughts on “Τριήμερο

  1. Στέλλα Post author

    Τη συνταγή για τη λαγάνα τη βρήκα στο site της Βέφας. Αλλά όπως και όλες τις συνταγές που φτιάχνω και μου βγαίνουν ωραίες, θα τη βρείτε πλέον και στο δικό μου site, http://www.sintagespareas.gr, με ό,τι αλλαγές τυχόν κάνω.
    άντε, άντε, τόσο κόπο κάνω για αυτό το site, ρίξτε του μια ματιά! Προσθέστε και καμιά δικιά σας συνταγή! Μόνο εγώ θα δουλεύω;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.