Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ένα αντίο

Πριν λίγο καιρό, μια γυναίκα μέσα από τις Συνταγές της Παρέας είχε ανακοινώσει πως πάσχει από καρκίνο. Είχαμε αναστατωθεί όλοι.

Σήμερα  μπήκε ο άντρας της στο σάιτ και μας είπε πως η γυναίκα έφυγε. Το σοκ όλων ήταν μεγάλο, παρότι δεν την είχαμε γνωρίσει ποτέ από κοντά. Ήταν γυναίκα που δυο χρόνια τώρα έμπαινε συχνότατα στο σάιτ, ίσως και καθημερινά και συμμετείχε ενεργά, με συνταγές αλλά και στο φόρουμ. Το σάιτ πραγματικά μαύρισε από την είδηση.

Μέσα στις τόσες χιλιάδες κόσμου που μπαίνουν στο σάιτ, είχαμε δει πολλά μέχρι σήμερα, όμως ήταν τα περισσότερα ευχάριστα. Αρραβώνες, γάμοι, γεννήσεις, βαφτήσια, μέχρι και άτομα που βρήκαν χαμένους συγγενείς εκεί μέσα. Τέτοιο δυσάρεστο γεγονός είναι πρώτη φορά που γίνεται ή που τουλάχιστον μαθαίνουμε. Είναι περίεργο το πως φτάνεις να στεναχωριέσαι για ανθρώπους που δεν έχεις δει από κοντά ποτέ. Θα μου πεις  φυσικό είναι και να συμβεί κάτι τέτοιο κάποια στιγμή μέσα σε τόσους ανθρώπους, αλλά φυσικό είναι και να νιώσεις έτσι. Πως χαίρεσαι με τους γάμους και τα βαφτήσια; Έτσι θα λυπηθείς και με το χαμό.

Πάντως η κατάσταση στο σάιτ ήταν από πριν μέσα στην κατάθλιψη, με όλα τα καινούρια μέτρα και την πολιτική κατάσταση. Ο κόσμος ήταν απελπισμένος και εξοργισμένος. Ήρθε και αυτό και έδεσε…

Βάλαμε ως συνταγή της ημέρας την πρώτη συνταγή που είχε καταχωρήσει και αφήνουμε εκεί την ψήφο μας σαν ένα δικό μας αντίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.