Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Σκάφος 3 – απολογισμός

Σήμερα Πέμπτη γυρίσαμε, μετά από μια γεμάτη εβδομάδα διακοπών στο σκάφος.

Γενικά είχε καιρό (δηλαδή κύμα) έξω, κι έτσι μείναμε στο Αγκίστρι – Αίγινα – Επίδαυρος – Κόρφος. Κάναμε μπάνια από το πρωί ως το βράδυ, λύσαμε ένα σωρό προβλήματα λογικής, παίξαμε τάβλι, είδαμε βυθούς με τη μάσκα μας, έπιασα τα πρώτα μου ψάρια με πετονιά, χορτάσαμε σαλάτες και φρούτα.

maskes.jpg

Τα παιδιά θα μπορούσαν να είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Παρότι είναι μικρά και αεικίνητα και ο χώρος περιορισμένος, χωρίς πολλά πράγματα να μπορούν να κάνουν, τα πήγαν μια χαρά. Υπήρξαν στιγμές που τους φωνάξαμε, στιγμές που είχαν ξεφύγει και κάνανε τρέλες, αλλά νομίζω λιγότερες από το αναμενόμενο. Φυσικά έχουν ξετρελλαθεί και τα δύο. Τα μόνα αρνητικά λόγια που άκουσα ήταν από το Γιώργο τα εξής:

  • Το σκάφος όταν κάνεις μπάνιο είναι καταπληκτικό. Όταν όμως δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις μπάνιο, δεν είναι καθόλου καλό. Τα μέρη που θες να πας είναι απαγορευμένα γιατί είναι επικίνδυνα και τα πράγματα που θέλεις να πιάσεις είναι απαγορευμένα γιατί δεν είναι παιχνίδια. (το είπε όμως σε φάση ψιλοστεναχώριας που θα φεύγαμε)
  • Τι φάγαμε; Μόνο σήμερα το βράδυ φάγαμε καλά. Όλες τις άλλες μέρες δεν τρώγαμε και τίποτα.. (χτες το βράδυ είχαμε γυρίσει από μια ταβερνούλα όπου ο γιός μου έφαγε τον άμπακο, ψάρια, μπιφτέκια, ψωμιά, τυριά… δεν είχε και πολύ άδικο το παιδί, μια που τις προηγούμενες μέρες με ψωμοτύρι, φρούτα, σαλάτες και πατάτες τη βγάζαμε… γέλασα πολύ)

Η Ιωάννα όταν γυρίσαμε σπίτι μας είπε πως της έλειψε η λεκάνη της τουαλέτας μας! (φυσικά, μια που στο σκάφος η τουαλέτα είναι εξαιρετικά μικρή και κάπως άβολη)

Και κάτι άλλο: η Ιωάννα ξετρελάθηκε με τα ψάρια. Ζωντανά (αληθινά όπως τα λέει) ή σκοτωμένα, τα έπαιρνε, τα ζούλαγε, τους άνοιγε το στόμα, τα χάζευε, μέχρι και στο στόμα της τα έβαλε! Δεν άφηνε τον Κωνσταντίνο να τα καθαρίσει αν δεν τα είχε περιεργαστεί πρώτα. Δε μασάει με τίποτα. Επίσης από την ώρα που έβαλε τη μάσκα στο πρόσωπό της, δεν ήθελε να την ξαναβγάλει. Όλη την ώρα, μπρατσάκια, μάσκα και μέσα στο νερό να παρατηρήσει τα ψαράκια (το μαγιό δεν της ήταν χρήσιμο λέει κι έτσι τις τελευταίες μέρες ούτε αυτό έβαζε).

psaria.jpg

Του Γιώργου νομίζω του άρεσαν οι βουτιές, οι πατωτές και το ότι ήταν με τον παππού του.

boutia.jpg

Κι εγώ, παρά την προηγούμενη γκρίνια μου, πέρασα καλά. Το σκάφος έχει τα αρνητικά του. Περιορισμούς από τον καιρό, έλλειψη προσωπικού χώρου, δύσκολο ύπνο (ειδικά για μένα που είμαι λίγο περίεργη, δε θέλω φως, φασαρία και άλλα).. Αλλά έχει και πολλά καλά. Μπάνιο όλη την ώρα, βουτιές σε βυθούς που δεν θα έβλεπες αλλιώς, διακοπές…

Τώρα πάω να μπω στην μπανιέρα γιατί έχω αλάτια μιας εβδομάδας πάνω μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.