Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

The Tawny man trilogy

H τρίτη τριλογία της Robin Hobb στο σύμπαν των Elderlings (κατά τη wikipedia). Είναι η συνέχεια από τις τριλογίες Farseer και Liveship Traders. Λαμβάνει χώρα 15 χρόνια μετά την τριλογία Farseer, συνεχίζοντας τη ζωή του Fitz.

Πλέον καταλαβαίνω γιατί όταν τελείωσα την πρώτη τριλογία είχα την αίσθηση πως έμειναν αναπάντητα ερωτήματα και ιστορίες.  Γιατί η ιστορία δεν τελείωνε εκεί. Όπως μου είχε πει ο Thornbane, η εννιαλογία είναι μια ενιαία ιστορία και πρέπει να τα διαβάσεις όλα για να είναι ολοκληρωμένη και να κλείσουν όλα όπως πρέπει.

Εδώ ο Fitz και ο Fool εκπληρώνουν ο καθένας το ρόλο του και όλα αυτά που έχουν περάσει μέσα στα χρόνια αποκτούν ξεχωριστό νόημα και έρχονται να δέσουν και να σχηματίσουν μια νέα τροπή της ιστορίας.

Η τριλογία αυτή δεν είναι τόσο έντονη όσο ήταν η προηγούμενη, αλλά τη βρήκα -με τον τρόπο της- καλύτερη από την πρώτη. Αν και πλέον δε μπορώ να τις κρίνω ξεχωριστά. Λύνονται όλες οι απορίες και ο καθένας έρχεται αντιμέτωπος με τη μοίρα του.

Υπήρξαν στιγμές που δεν ήθελα να διαβάσω παρακάτω, ή γιατί ήξερα τι θα γίνει και δεν ήθελα να το διαβάσω ή γιατί δεν ήθελα να τελειώσει 🙂 Υπήρξε και μια διακοπή στο διάβασμά μου με το The ghost brigades κι έτσι μου πήρε λίγο παραπάνω το να την τελειώσω.

Την εννιαλογία την προτείνω ανεπιφύλακτα στους φίλους του φάνταζι. Έχω διαβάσει ένα παιδικό βιβλίο μετά από αυτό και έχω ξεκινήσει space opera (για κάτι τελείως διαφορετικό), μα και πάλι είναι δύσκολο να βγω από το σύμπαν του Fitz και του Fool…

One thought on “The Tawny man trilogy

  1. Pingback: The Void Trilogy | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.