Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Σινεμά με τα παιδιά

Χτες το απόγευμα πήγαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί σινεμά. Ο Γιώργος είχε ξαναπάει κάποια στιγμή αλλά πολύ πιο μικρός και δεν είχε ενθουσιαστεί κιόλας. Η Ιωάννα όμως πρώτη φορά.

Πήγαμε λοιπόν να δούμε το Garfield 2. H ταινία ήταν μεγάλη πατάτα φυσικά (εκτός από την ατάκα “The Prince did not come back” “Not even as the cat formerly known as Prince” – την οποία βέβαια τα πιτσιρίκια δεν έπιασαν). Δεν είχε όμως καμία σημασία αυτό. Η ατμόσφαιρα και μόνο εκεί μέσα ήταν φανταστική. Η Ιωαννούλα κοίταζε τα πάντα έκθαμβη και όλος ο κινηματογράφος ήταν γεμάτος πιτσιρικάκια που μίλαγαν, σηκωνώντουσαν για να μιλήσουν με τη μαμά τους, γέλαγαν σε κάθε χαζή φάση, φώναζαν “όχι όχι μη τον σκοτώσεις” και άλλα τέτοια. Είχαν τόση χαρά όλα τους που στη μεταδίδανε.

Τα παιδιά κάτσανε στην πρώτη σειρά, φάγανε ποπ κόρν και ήπιανε χυμό, γέλασαν πολύ και γενικά το ευχαριστήθηκαν απίστευτα.

Στο τέλος είχαμε και μπόνους περιπέτεια, αφού είχε πιάσει τέτοια νεροποντή που δεν μπορούσαμε ούτε μέχρι το αυτοκίνητο να πάμε και επιστρατεύτηκαν ψάθες και άλλα γραφικά για να καταφέρουμε να φύγουμε.

3 thoughts on “Σινεμά με τα παιδιά

  1. Sophia

    Το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Παρακολουθώ το φεστιβάλ ενεργά εδώ και 4 χρόνια (φέτος θα είναι η πέμπτη μου χρονιά) και είναι απλά καταπληκτικό. Πάντα έχει και ταινίες animation είτε μικρού είτε μεγάλου μήκους. Αυτό όσον αφορά τα παιδιά. Για τους δε μεγάλους, δεν το συζητώ, όλες οι ταινίες παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Κρίμα που είσαστε σε διαφορετικό νομό και δεν μπορούν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια που γίνονται τα πρωινά για μαθητές. Επίσης, γίνονται και ειδικές προβολές επιλεγμένων ταινιών τα πρωινά που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα σχολεία. Θα χαρώ να σας ενημερώσω για ό,τι θέλετε να μάθετε!

  2. Στέλλα Post author

    Μου αρέσει πολύ η ιδέα. Μόνο που θα μπορούμε παρασκευή απόγευμα ή σάββατο μόνο που δεν έχουν τα παιδιά σχολείο κι εμείς δουλειά.
    Ελπίζω να τα καταφέρουμε πάντως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.