Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

8 μωράκια θέλουν την βοήθεια μας (ή και όχι…)

Το παρακάτω ποστ όπως είχα γράψει το βρήκα στο my WowMom. Έχει αναδημοσιευτεί γενικώς από ό,τι είδα, δεν ξέρω πραγματικά από που ξεκίνησε.

Όμως η Koilitsa.com το έψαξε λίγο παραπάνω και διαπίστωσε πως είναι άλλη μια από αυτές τις αβάσιμες φήμες που κυκλοφορούν. Συνήθως τα ψάχνω κι εγώ πολύ αυτά πριν τα αναδημοσιεύσω, αλλά πραγματικά αυτό δε σκέφτηκα ποτέ πως  μπορεί να ήταν και μούφα. Γιατί να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο;;; Γιατί να μη γράψουμε κάτι για κάποιον που έχει πραγματικά ανάγκη;

Αυτό θα με μάθει να ψάχνω τα πάντα πριν τα βάλω στο μπλογκ μου ή οπουδήποτε. Λυπάμαι πολύ που θα πρέπει να φτάσω να αμφιβάλλω ακόμα και για τέτοιες ειδήσεις…

Το παρακάτω ποστ είναι αναδημοσίευση από την my WowMom. Πιστεύω πως αξίζει να το κοιτάξουμε όλοι μας. Θεωρώ αδιανόητο το ότι υπάρχουν πολλά νέα ζευγάρια που θα ήθελαν μωράκι και δε μπορούν να κάνουν και οι συνθήκες υιοθεσίας είναι τέτοιες που παίρνουν χρόνια, ή και μπορεί να μη βγάλουν πουθενά λόγω γραφειοκρατείας, ενώ την ίδια στιγμή, υπάρχουν μωράκια παρατημένα που θα έπρεπε να βρίσκονται με μια οικογένεια να τα αγαπάει.

Απλά απαράδεκτο.

Αφού δε μπορούμε να αλλάξουμε αυτό, ας βοηθήσουμε λιγάκι τις νοσοκόμες λοιπόν που τα φροντίζουν.

 

Τα 8 μωράκια ηλικίας 1-12 μηνών που δυστυχώς οι γονείς τους έχουν εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας χρειάζονται ρουχαλάκια, πετσετούλες, σαλιάρες και κουβερτούλες για να ζεσταθούν. Προφανώς δεν έχει μεριμνήσει κανείς γι’ αυτά τα 8 αγγελούδια εκτός από τις νοσηλεύτριες που κάνουν ό, τι μπορούν…

Ενόψει λοιπόν των Χριστουγέννων ας κάνουμε όλοι μία καλή πράξη γι’ αυτά τα μωρά και ας τους προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε με όλη μας την αγάπη. Τα ρουχαλάκια μπορούμε να τα πάμε στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας, στο κεντρικό κτίριο, 1ος όροφος στη νοσηλευτική υπηρεσία για τα εγκαταλελειμμένα μωρά.

Εκείνα ήδη μας το ανταποδίδουν με το πιο γλυκό χαμόγελό τους!

Πληροφορίες:
Νοσοκομειο ”Αλεξάνδρα” Βασ. Σοφίας 80 Τ.Κ 115 28
Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2162000,210-3381100
Αριθμος μωρων: 8 (3 κοριτσακια και 5 αγορακια)
Ηλικιες:1 και 4 μηνων και 1 έτους.

Αγαθά προς ανάγκη: πετσετουλες, σαλιαρες, κουβερτες και ρουχαλάκια (για τις ηλικίες αυτές μόνο) και οποιος θελει παιχνιδάκια. Τα πράγματα παραδίδονται στον 4ο όροφο στο ”Γαλακτομειο” επίσης και μεταχειρισμένα ρουχαλάκια απο τα μωράκια σας μπορείτε να πάτε.

One thought on “8 μωράκια θέλουν την βοήθεια μας (ή και όχι…)

  1. Stelluna

    Μπορεί να ήταν μια παλιά πληροφορία ή μια πληροφορία που πέρασε από στόμα σε στόμα και, κάτω από το βάρος της συγκίνησης, φορτώθηκε με λεπτομέρειες που δεν ήταν ακριβείς. Δεν έχει τόση σημασία. Σημασία για μένα έχει το να μην αφήνουμε την “εύκολη” (στα λόγια) συγκίνηση να μας απορροφάει, σε βάρος της ουσιαστικής πληροφορίας που, αν τη χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να βοηθήσουμε πραγματικά.
    Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την αναφορά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.