Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Καλή χρονιά, επισήμως!

Ουφ έχει φτάσει 8 του μήνα και δεν έχω γράψει τίποτα! Κάτι η ίωση που ακόμα δε λέει να περάσει εντελώς (η σέξι φωνή φορτηγατζή έχει την τάση να κάνει την εμφάνισή της αν μιλήσω πολύ), κάτι η βαρεμάρα, κάτι η πολύ δουλειά (που τρώει τον αφέντη), κάτι οι γιορτές και τα τραπέζια, πάνε τα ποστ!

Και όχι μόνο τα ποστ. Ούτε βασιλόπιτα δεν είχα αξιωθεί να φτιάξω, να κόψουμε στο σπίτι μας! Αίσχον! Έτσι αυτό το σαββατοκύριακο, έπρεπε να διορθωθούν και τα δυο αυτά.

Επειδή ούτε η Σοφία είχε φτιάξει βασιλόπιτα, είπαμε να τη φτιάξουμε μαζί. Και επειδή το Σάββατο ήταν η γιορτή της Ιωάννας και το περάσαμε παίζοντας επιτραπέζια όλη μέρα γιορτάζοντας, δεν βρέθηκε χρόνος για τη βασιλόπιτα. Ε, σήμερα όμως, ήρθε η ώρα! Μαγειρέψαμε ωραίο φαγητό και φτιάξαμε και νόστιμη βασιλόπιτα. Τη συνταγή αυτή την είχα βάλει στο μάτι πολύ καιρό τώρα και, αν δεν την έχετε δοκιμάσει, πρέπει οπωσδήποτε. Είναι εύκολη, σχετικά γρήγορη και πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ νόστιμη!

Πριν την ψήσουμε

Φυσικά και προσθέσαμε και σοκολάτα...

Δεν ξέρω πραγματικά πως κρατηθήκαμε και δε τη φάγαμε ακόμα και ωμή! Για να μην μιλήσω για την μυρωδιά καθώς ψηνόταν και τό πόσο λαχταριστή ήταν όταν ψήθηκε. Αφού θέλαμε να την κόψουμε επί τόπου, αλλά εντέλει κάναμε το σωστό και το πρέπον και περιμέναμε να φάμε πρώτα το μεσημεριανό μας (πρέπει να δίνουμε και το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας…. φτου).

Έτοιμη!

Βεβαίως όσο περιμέναμε να γίνει η βασιλόπιτα και το φαγητό, παίζαμε επιτραπέζια και γι αυτό η βασιλόπιτά μας πήρε ένα λίγο πιο σκούρο χρωματάκι απ’ ό,τι έπρεπε, αλλά ευτυχώς το σώσαμε. Ήταν πραγματικά εξαιρετικά νόστιμη και όλοι την τσακίσαμε! Νομίζω θα την φτιάχνουμε και γενικότερα μες τη χρονιά, γιατί ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς.

Κομμάτι πήρε φυσικά το σπίτι, η Κίκα, εμείς και τα 5 παιδιά μας. Ναι 5. Τα δυο μικρά και τα 3 ενήλικα, η Σοφία, ο Πέτρος και ο Ερνέστο. Και το φλουρί πήγε στο πιο μακρινό και ξενιτεμένο, τον Ερνέστο και του ευχόμαστε να ενωθεί με την ελληνική του οικογένεια και πάλι φέτος για περισσότερες μέρες διασκέδασης!

Εμείς ευχόμαστε σε όλους το 2012 να είναι τόσο νόστιμο, μυρωδάτο, πλούσιο, γλυκό,όμορφο και γεμάτο, όσο η βασιλόπιτα μας!

 

5 thoughts on “Καλή χρονιά, επισήμως!

 1. Sophia

  Πήρε το φλουρί το ξενιτεμένο, αλλά τουλάχιστον, μας έμεινε το παραπάνω κομμάτι, μιαμ μιαμ μιαμ…
  ;-ΡΡΡΡ

 2. Ernesto

  hahaha yes yes I got the coin, but the rest of the family ate my pie… while that is hardly fair, I must admit I had some recently arrived greek thingies to compensate 🙂
  It is good to have family that remembers you, even is you can only be present trough video (wow we live in sifi times)

 3. Julia_Dream

  Χρονια πολλα στο υπεροχο Ιωαννάκι, να το χαίρεστε παιδια!! Και να έχετε μια πανέμορφη και ευτυχισμένη χρονιά! 🙂

 4. Ανδρεάδου Φωτεινή

  Καλή χρονιά, χαρούμενη και δημιουργική.
  Σας γράφω από Θεσσαλονίκη. Παρακολουθώ το μπλογκ σας κάποιες φορές γιατί έχουν αρκετό ενδιαφέρον αυτά που γράφετε.
  Θα ήθελα αν γίνεται την συνταγή γι αυτή τη βασιλόπιτα.

  Ευχαριστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.