Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τριήμερο

Μα τι χειμώνας είναι ο φετινός; Κρύο, χιόνια, βροχές, αέρηδες και ένα σωρό αρρώστειες! Πάλι καλά, έκανε 2 μέρες κάπως καλύτερο καιρό και καταφέραμε να βγούμε και λίγο από το σπίτι, να κάνουμε βόλτες!

Το τριήμερο το ευχαριστήθηκε νομίζω περισσότερο απ’ όλους η Ιωάννα. Χόρτασε βόλτες, χόρτασε φαΐ (μπορεί να φάει ένα κουβά ταραμοσαλάτα στην καθησιά της) και χόρτασε και μεταμφιέσεις! 4 φορές ντύθηκε αποκριάτικα, με 4 διαφορετικές στολές! Χασάπης, ό,τι να’ ναι (έβαλε διάφορα κομμάτια από διάφορες στολές και της έβαψα το πρόσωπο σαν κλόουν), αγόρι/μάγκας (φόρεσε ένα κουστούμι του Γιώργου και την περούκα του χασάπη) και καουμπόης (από μια στολή που είχε φτιάξει παλιά η πεθερά μου). “Κανείς δεν ξέρει πόσες στολές έχει η Ιωάννα!” (είπε μια μικρή φίλη).

Χασάπης (ολόκληρος που μας ζητήθηκε), φάτσα κλόουν και καουμπόης...

Στην Καλαμάτα αν φυσάει πετάμε χαρταετό και αν δε φυσάει πετάμε αερόστατα! Φέτος έκανε καλό καιρό και για τα δυο, αφού δε φύσαγε Παρασκευή και Σάββατο και φύσαγε την Κυριακή (τη Δευτέρα δεν ήταν για τίποτα με τόση βροχή…). Μια που η γειτονιά μας μαζεύει όλους τους αεροστατοπεταχτές (καλό; ) αλλά και παιδάκια με χαρταετούς, είδαμε μπόλικα και πάλι. Μάλιστα η Ιωάννα βοήθησε να πετάξουν ένα τεράστιο αερόστατο που είχαν φτιάξει με 300 κόλλες!!! Παρασκευή και Σάββατο προσπαθούσε η Ιωαννούλα να πετάξει χαρταετό, αλλά πουυυυ…. Την Κυριακή όμως αποζημιώθηκε! Είχε ωραία μέρα και στην παραλία φύσαγε πολύ. Οπότε πήραμε τον χαρταετό μαζί στη βόλτα που πήγαμε και τον πέταξε με μεγάλη χαρά! Αφού σε όλους τώρα λέει το πως αμόλησε ΟΛΗ την καλούμπα!

Αυτός ο αετός πετάει σχεδόν και χωρίς αέρα!

Την Δευτέρα έβρεχε καταρρακτωδώς όλη μέρα, μέχρι και χαλάζι έριξε, οπότε μείναμε στο σπίτι. Εντάξει κι έτσι μια χαρά περάσαμε! Φάγαμε τα σαρακοστιανά μας, παίξαμε, αράξαμε… Ωραία ήταν….

ΥΓ. Ο λόγος που γράφω μόνο για την Ιωάννα είναι γιατί ο καημενούλης ο Γιώργος είναι και πάλι άρρωστος… Αυτός πέρασε το τριήμερο κλεισμένος στο σπίτι, με δέκατα και ένα χαρτομάντηλο στο χέρι… Που θα πάει… θα περάσει και ο χειμώνας!

 

3 thoughts on “Τριήμερο

 1. Litsa

  Η Ιωάννα υπέροχη, ειδικά ως χασάπης. Κι εμείς στο κρεβάτι τη βγάλαμε, οι ιώσεις έχουν ξεφύγει…
  Περαστικά σας και καλή Σαρακοστή!

 2. Saigon & Baygon Inc.

  Έτσι όπως είδα την Ιωάννα, μου ήρθε αμέσως στο μυαλό η Calamity Jane! Μπορεί να της αρέσει περισσότερο από το “καουμπόης”. :-Ρ
  Πάντα χαίρομαι να σας καμαρώνω (έστω και εξ αποστάσεως). Περαστικά στον Γιώργο!

  Saigon

 3. Στέλλα Post author

  Litsa περαστικά και σε σας. Όλοι στο κρεβάτι αυτό τον καιρό…

  Saigon και Καλάμιτι την είπαμε! Και την ήξερε κιόλας γιατί έχει διαβάσει Λούκι Λουκ χαχαχαχα! Ευχαριστούμε για τα περαστικά, ήδη είμαστε όλοι καλύτερα!
  Τα φιλιά μας 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.