Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Διώρυγα της Κορίνθου

Υπάρχει ένα καραβάκι τουριστικό που κάνει βόλτα μέσα στη Διώρυγα της Κορίνθου. Ξεκινάει από το Λουτράκι και κάνει το πέρα δώθε μέσα σε μιάμιση περίπου ώρα.
Είπαμε πως αξίζει να κάνουμε μια τέτοια βόλτα και να πούμε πως περάσαμε τη διώρυγα, οπότε προχτές πήγαμε στο Λουτράκι και μπήκαμε στο καραβάκι.

Το ταξίδι ξεκινάει!

Μέσα στη διώρυγα

Η διαδρομή δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ομορφιά, περνάς και βλέπεις ψηλά βράχια γύρω σου. Αλλά το εντυπωσιακό είναι να σκέφτεσαι την ιστορία της, το πως από τα αρχαία ακόμα χρόνια, όταν χρησιμοποιούσαν ακόμα τη δίολκο, θέλαν να ανοίξουν τη διώρυγα και το τι δουλειά χρειάστηκε να γίνει για να υλοποιηθεί εντέλει και να είσαι εσύ μέσα τώρα τουρίστας και να κοιτάς!

Είχαμε πιάσει την καλύτερη θέση!

Ατενίζοντας 1

Ατενίζοντας 2

Το ευχαριστηθήκαμε πάντως! Χαζολογήσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες, χαιρετήσαμε τον κόσμο που ήταν πάνω στις γέφυρες και μας κοίταζε και μας χαιρέταγε και αυτός…

Περνάμε ωραία!

Η Στέλλα στο αγαπημένο της σπορ: φωτογράφιση!

Έχουμε την καλύτερη θέα είπαμε!

Και μια φωτο από την πλώρη

Η βόλτα είναι κάπως ακριβή (στα πολλά άτομα όπως ήμασταν εμείς κάνουνε μια καλύτερη τιμή, αλλά λίγο…), βέβαια κάπως πρέπει να βγάλουν και αυτοί τα έξοδά τους για να πληρώσουν το πέρασμα, που είναι ΠΑΝάκριβο!!! Δεν είμαι απόλυτα σίγουρη αν αξίζει τα χρήματα αυτά, αλλά από την άλλη είναι μια εμπειρία! Και περάσαμε… σούυυυυπεεεερ, όπως λέει και ο Γιώργος!!!

Σούυυυπεεεεεερ!!!!!!

3 thoughts on “Διώρυγα της Κορίνθου

  1. orck

    Μουσικη απο την δεκατια του 70; Το εχω δει το καραβακι αλλα ειναι υπερβολικα ακριβο για βολτα 2 ωρων τα 25€ που ζητανε.

  2. Στέλλα Post author

    Πράγματι η μουσική ήταν απαράδεκτη, αλλα εκει μπροστά που κατσαμε δεν την ακούγαμε, την γλιτώσαμε κάπως!
    Εμάς μας πήρε 20€ για καθε μεγάλο και 10€ για καθε παιδί, το οποίο ομως και πάλι είναι εξαιρετικά ακριβό για μια βολτίτσα μιαμισης ώρας (και ας λένε δυο….). Δηλαδη με τόσα χρήματα περάσαμε όλη μας τη μέρα στις νεροτσουληθρες σήμερα… Απο την άλλη και αυτοί πληρώνουν πολλά χρήματα για τη διέλευση, κάπως πρέπει να τα βγάλουν…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.