Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η μέρα μου

Η ώρα πήγε 7.10! Σήκω! Πρέπει να ετοιμαστείς, να σηκώσεις τα παιδιά (άντε Ιωάννα μου, σήκω καρδούλα μου, το ξέρω Γιώργο, ούτε εγώ μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου αλλά το έκανα), να τους ετοιμάσεις γάλα και πρωινό και όσο τρώνε να ετοιμάσεις τις τσάντες (τρώγε πιο γρήγορα Γιώργο) και τα φαγητά για το σχολείο τους (τελείωνε το γάλα σου Ιωάννα μου), να τα παρακινήσεις να πλύνουν δόντια (έλεος Ιωάννα, μια μπουκιά φαγητό σου έμεινε, φάτη να τελειώνουμε) και να ντυθούνε (τις πυτζάμες να βγάλεις Γιώργο, όχι να παίζεις στη σκάλα!), χτένισμα, μπουφάν, παπούτσια και με κάποιο τρόπο να αποφύγεις την Κίκα από το να πέσει όλη χαρά πάνω σου και να κάνει τα καθαρά σου ρούχα γεμάτα λασπωμένες πατουσίτσες. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν μέχρι τις 8 για να προλάβεις το κουδούνι του δημοτικού στις 8.10.

Μπαίνεις στο αυτοκίνητο (τώρα με τη βροχή δεν υπάρχει τρόπος να πας με τα πόδια χάρη στους εκπληκτικούς μας δρόμους που γίνονται μια απέραντη λίμνη), αφήνεις Γιώργο, αφήνεις Ιωάννα και γυρνάς σπίτι. Πλύνε τα πιάτα που μαζεύτηκαν, συμμάζεψε και λίγο, βάλε φαγητό στο σκύλο και μετά μπροστά στον υπολογιστή. Πρώτα μια βόλτα στα μπλογκ, δες τα μαιλ, κοίτα τις συνταγές να εγκρίνεις τις καινούριες και μετά δουλειά. Δουλειά, δουλειά, τηλέφωνο από Κωνσταντίνο, δουλειά (καταραμένε εξπλόρερ γιατί μου το κάνεις αυτό;), ξαναδες τα μαιλ, δουλειά, πες μια κουβέντα στην αδερφή σου, στη Σοφία και σε όποιον άλλο σου πει μια καλημέρα στον messanger, δουλειά (μα αφού αυτό δούλευε πριν, τι το έπιασε τώρα; δεν είναι εδώ και ο Κωνσταντίνος να βρει τι φταίει…), em editor, fireworks, photoshop, css, xhtml, xampp, apache και άλλα τέτοια μαγικά (να δω πότε θα κρασάρει ο υπολογιστής). Να το μεσημέρι, κάνε ένα διάλειμμα να φας, μίλα ξανά και με τον Κωνσταντίνο, βάλε και φαγητό ξανά στην Κίκα. Η ώρα κοντεύει 3 και στις 3.30 πρέπει ξανά να βγεις έξω.

Βγες λοιπόν, μάζεψε την Ιωάννα, μάζεψε τον Γιώργο, γύρνα πίσω. Έκανες τα μαθήματά σου Γιώργο; αν ναι (σπάνιο πράγμα) έχει καλώς, αλλιώς κάτσε να δεις τι πρέπει να γίνει και παρακίνησέ τον να τα τελειώσει (άντε βρε Γιώργο, μια σειρά και κάνεις μισή ώρα!). Εσύ προσπαθείς να κάνεις καμιά δουλειά, να πλύνεις ίσως όσα πιάτα έχουν ξαναμαζευτεί στον νεροχύτη (μα τα γεννάει πια τα πιάτα αυτός ο νεροχύτης;) και ο Γιώργος ζητάει βοήθεια (έλα μαμά να δεις που έγραψα άλλη μια σειρά), η Ιωάννα το χαβά της (σήμερα στο σχολείο μπλα μπλα μπλα μπλα, ο Γιάννης μπλα μπλα μπλα μπλα, η κυρία μου μπλα μπλα μπλα μπλα, να φάω ένα μπισκοτάκι; μπλα μπλα μπλα μπλα, να φάω λίγες σταφίδες; μπλα μπλα μπλα μπλα, να φάω λίγο ψάρι -που ταιριάζει θαυμάσια μετά από το σοκολατένιο μπισκοτάκι- μπλα μπλα μπλα μπλα). Παιδιά μου έχει μείνει λίγη δουλειά επάνω στον υπολογιστή που πρέπει να κάνω, τέλειωνε Γιώργο και θα τα δω μετά, άντε να παίξεις Ιωάννα και θα τα πούμε μετά. Ναι μαμά. Μετά από 2 λεπτά: μαμά τέλειωσα και άλλη μια σειρά! (μπράβο Γιώργο), μαμάαα θέλω ένα σελοτέιπ να φτιάξω κάτι (άσε με Ιωάννα τώρα, να συγκεντρωθώ λίγο και θα τα πούμε μετά), μαμάααα θέλω ένα χαρτάκι (άσε με Ιωαννούλα μου να δουλέψω λίγο), μαμάααα (Ιωάννα μου αν με αφήσεις θα τελειώσω γρήγορα και θα έρθω), μαμάααα (που είναι ο Ηρώδης θεέ μου;)

Δεν αντέχεις άλλο, καταλαβαίνεις πως δεν θα δουλέψεις άλλο έτσι, τα παρατάς. Ασχολείσαι λοιπόν με τα παιδιά, συζήτηση, κάνα φρουτάκι, λίγο χυμό, λίγο διάβασμα από το παραμύθι, κανα αστειάκι, να μιλήσουμε και λίγο με τον μπαμπά στο τηλέφωνο. 7.30 η ώρα. Ώρα για βραδυνό. Τι θα φάτε παιδιά; Ετοίμασε βραδυνό, παρακίνησέ τα να φάνε γρήγορα (άντε Ιωάννα, μια μπουκιά σου έμεινε, φάτη να τελειώνουμε), δοντάκια, πιπί, πιτζάμες, διάβασμα ένα κεφάλαιο από το βιβλίο μας. Καληνύχτα παιδάκια, σας αγαπώ πολύ. Καληνύχτα μαμά. Κλείνεις φως και ακούς τη φωνούλα: μαμά λίγο νερό παρακαλώ. Τους πας και το νερό τους, τσιμουδιά τώρα και ύπνο, αύριο έχετε σχολείο.

Η ώρα έχει πάει 8.30. Ηρεμία…… Για λίγο δηλαδή γιατί τώρα πρέπει να μαγειρέψεις για αύριο και να ετοιμάσεις ό,τι μπορείς από το βράδυ, ωστε το πρωί να μην έχεις πολλά και δεν προλάβεις. Και φυσικά είναι και ο νεροχύτης που όλο γεννοβολάει και το σκυλί που θέλει ξανά φαγητό. Κάτσε λίγο στον υπολογιστή να τσεκάρεις μαιλ για τελευταία φορά σήμερα. Η ώρα έχει μια τάση να περνάει χωρίς να το καταλαβαίνεις και ενώ ήθελες να ξαπλώσεις νωρίς, πήγε 11.30 ξανά. Βιβλιαράκι και κρεββάτι, να κοιμηθείς μέχρι τις 12.00 γιατί αύριο έχεις μια από τα ίδια. Και ως γνωστόν “αν κοιμηθώ νωρίς, θα σηκωθώ νωρίς…..”

One thought on “Η μέρα μου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.