Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Cupcakes – Αθηνά Πάνου

Οταν είχα πάει στην Αθήνα για το event της Electolux είχα γνωρίσει μερικά άτομα. Μια από αυτούς ήταν η Αθηνά που έχει το Sugar Buzz. Χάρηκα πολύ λοιπόν όταν μου είπε πως θα έρθει στην Καλαμάτα για να παρουσιάσει το βιβλίο της με συνταγές για cupcakes.

Την ιστορία την είχα ακούσει και στην Αθήνα και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και τότε. Μια απο αυτές τις ιστορίες που λένε το πως όλα μπορείς να τα πετύχεις, αρκεί να το θέλεις πραγματικά, να πιστεύεις σε αυτό (ακόμα και όταν οι άλλοι δεν το κάνουν), να το παλέψεις και να μη το βάλεις κάτω με την πρώτη αναποδιά. Το σύμπαν δε θα συνομωτήσει για χάρη σου, εάν κι εσυ δεν κουνήσεις το χεράκι σου… Η Αθηνά ήθελε να βγάλει το βιβλίο αυτό, έφτασε να γίνει μόνη της εκδοτικός οίκος ώστε να το εκδώσει και να το πουλήσει, και μετά που είδε πως υπήρχε κόσμος που ενδιαφέρεται, κυνήγησε το να το εκδώσει και κάποιος μεγάλος εκδοτικός οίκος. Και παρά τις κάποιες αποτυχίες, στο τέλος βρήκε τον Ψυχογιό και το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

Ολα αυτα τα είπε στην παρουσίαση του βιβλίου της και ήρθε και έδεσε τέλεια με το χθεσινό TEDx. Το νόημα ήταν το ίδιο. Πίστεψε και πάλεψε για το όνειρό σου.

Η παρουσίαση έγινε στις 12 στο βιβλιοπωλείο Δημόπουλος, με τη συνδρομή της νεοσύστατης λέσχης γαστρονομίας στην Καλαμάτα, την Γαστροναυτική Εκστρατεία. Η Αθηνά έκανε κάτι ανάμεσα σε παρουσίαση και σεμινάριο, αφού είχε ετοιμάσει κεκάκια, βουτυρόκρεμες, ζαχαρόπαστα, γλάσο και διαφορετικές προτάσεις διακόσμισης και έδειξε στον κόσμο πόσο εύκολο είναι να κανεις τέτοια γλυκάκια μόνος σου (και ξέρετε πόσο, μα πόσο, συμφωνώ με αυτό…). Είχα πάρει και τα δυο παιδιά μαζι μου, τα οποία, παρότι εγω νόμιζα πως θα είχαν βαρεθεί όταν εγώ μίλαγα με διάφορο κόσμο εκεί, πέρασαν παρά πολύ καλά, έκαναν σχόλια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και χάρηκαν την εκδήλωση. Μάλιστα άκουσα τον Γιώργο να κάνει και πωλήσεις στο τέλος (θέλετε να το κάνετε δώρο στην αδερφή σας; Τότε να αγοράσετε δυο βιβλία, ένα για εσάς και ένα για την αδερφή σας!). Ωθούσαν τον κόσμο να πάρει αυτόγραφα και η Ιωάννα ζήτησε να της γράψει η Αθηνά αφιέρωση!

Η Αθηνά είναι μια πολύ συμπαθητική και σεμνή κοπέλα. Η καλή μου γνώμη για αυτήν ενισχύθηκε, όταν στο τέλος της ομιλίας της, με αφορμή την ερώτηση μιας κυρίας για τη ζαχαρόπαστα, ανέφερε εμένα και τις Συνταγές της Παρέας, λέγοντας όχι μόνο καλά λόγια, αλλά και πως απο εμάς ξεκίνησε και έμαθε πολλά, κάτι που ενώ ισχύει για πολλές, το κρύβουν επιμελώς, ακόμα και όταν ερωτηθούν. Και αυτό είναι κάτι που με πειράζει, γιατί δε σου κοστίζει τίποτα να αναγνωρίσεις την προσφορά του άλλου. Εμείς μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και είναι χαρά μας να βλέπουμε τον κόσμο του σάιτ να προοδεύει και -γιατί όχι- να το κάνει επάγγελμα και να κερδίζει απο αυτό, και το μόνο που θα θέλαμε είναι να ακούμε ένα ευχαριστώ για αυτό.

Περάσαμε πολύ καλά λοιπόν στην παρουσίαση, γνώρισα και κόσμο, έμαθα περισσότερα για τη Γαστροναυτική εκστρατεία (μα πόσο μου άρεσε αυτό το όνομα!).

Το βιβλίο cupcakes είναι πολύ ωραίο, με γλυκές αλλά και αλμυρές προτάσεις για cupcakes, και σας προτείνω να το αποκτήσετε!

One thought on “Cupcakes – Αθηνά Πάνου

  1. Pingback: Παρουσίαση βιβλίου: Cookies | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.