Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο

Ήταν ένα από αυτά τα γεμάτα και ξεχωριστά Σαββατοκύριακα.

Ξεκίνησε την Παρασκευή με το TEDxKalamata. Το ίδιο απόγευμα ήταν και το άναμα του δέντρου στο κέντρο της Καλαμάτας, όπου συμμετείχε η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου και μέσα σε αυτή η Ιωάννα μας! Και ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί γιατί συνέπεσε να τραγουδήσουν ακριβώς στο διάλειμμα του TEDx, οπότε δε τη χάσαμε!

Το Σαββατοκύριακο είχε μάζεμα ελιών, στο οποίο πήγε ο Κωνσταντίνος, οπότε ήμουν μόνη με τα παιδιά. Ξεκινήσαμε το Σάββατο το πρωί και πήγαμε για ψώνια, μετά στην παρουσίαση του βιβλίου και μετά, αφού είχε ήδη πάει μεσημέρι, είπαμε να πάμε για σουβλάκια. Δε βρήκαμε κάτι ανοιχτό το μεσημέρι (τουλάχιστον όχι εκεί στην πλατεία που περπατάγαμε), οπότε καθήσαμε σε ένα σαντουιτσάδικο και φάγαμε ένα από αυτά τα σάντουιτς που διαλέγεις το τι θα βάλεις μέσα… Πρώτη φορά τρώγαν κάτι τέτοιο τα παιδιά και ενθουσιάστηκαν. Δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο το σάντουιτς, αλλά η διαδικασία του να βλέπεις μπροστά σου όλα τα υλικά και να διαλέγεις τι θα βάλεις μέσα, ώστε να φτιάξεις κάτι μοναδικό που θα είναι ακριβώς αυτό που έχεις όρεξη να φας, είναι κάτι ξεχωριστό! Και φυσικά το σάντουιτς του κάθε παιδιού ήταν το απολύτως τέλειο για το κάθε ένα! Και τα δυο έλεγαν για το πόσο σούπερ ήταν η επιλογή τους!
Γυρίσαμε μετά τις 4 το απόγευμα στο σπίτι, κουρασμένοι καπως (περπατήσαμε πάρα πολύ) αλλά τόσο γεμάτοι! Μα η μέρα μας δεν τελείωσε εκεί. Το βράδυ είχε Γκαλά Όπερας με τραγουδιστές από το Στούντιο Όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το «5 Modern Ensemble» στο ΔΗΠΕΘΕΚ. Στο «5 Modern Ensemble» είναι μέλη και οι δυο δάσκαλοι μουσικής των παιδιών, οπότε είχαμε ένα επιπλέον κίνητρο για να πάμε. Ήταν μια υπέροχη εκδήλωση, στην οποία ακούσαμε κλασικά αλλά και λίγο πιο σύγχρονα κομμάτια, όπως άριες από την Carmen αλλά και κομμάτια από το My Fair Lady. Τα παιδιά χειροκροτούσαν με χαρά και καμάρωναν τους δασκάλους τους. Και είχα τη χαρά να τα ακούω να σχολιάζουν:
Ι: “μαμά, αυτή η σοπράνο μου αρέσει περισσότερο από όλες τις άλλες. Έχει πολύ ωραία φωνή, εκφράζει πολύ ωραία όλα τα συναισθήματα και είναι και όμορφη!”
Γ: “πιο πολλά κατάλαβα από το κομμάτι με τις γάτες, παρά από τα υπόλοιπα. Κατάφερε χωρίς λόγια να σε κάνει να καταλάβεις τόσα πράγματα… Πως η μια γάτα είναι λίγο μεγαλύτερης ηλικίας από την άλλη, πως μαλώνει λίγο την άλλη, πως επιβάλλεται η μια στην άλλη και τόσα ακόμα” (ολόκληρη ανάλυση μου έκανε για αυτό το κομμάτι)
Και μετά στο γυρισμό, σταμάτησε δίπλα μας ένα αυτοκίνητο που έπαιζε ένα σκυλάδικο:
Ι: “δε μου αρέσει καθόλου αυτό το τραγούδι”
Γ: “ε, ναι, ειδικά μετά από τόσο ωραία κομμάτια που ακούσαμε…”
Είμαι περήφανη για τα παιδιά μου!!!

Την Κυριακή οι ελιές συνεχίστηκαν. Πήγαμε κι εμείς στο χωριό. Είχε ετοιμάσει η πεθερά μου φαγητό, το πήραμε και πήγαμε στο κτήμα να φάμε εκεί! Η μέρα ήταν πολύ ωραία κι έτσι απολαύσαμε ένα τέλειο πικ νικ!

Ετοιμάζουμε “τραπέζι’

Τα αγόρια δουλεύουν τα μηχανήματα

Έτοιμα σακιά

Και τα παιδιά να βοηθήσουν (κυρίως η Ιωάννα βέβαια! )

Έτσι είχαμε ένα τριήμερο με καινούριες και μοναδικές εμπειρίες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.