Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Καθαρά Δευτέρα

Τι ωραίο τριήμερο… Από την Παρασκευή είχαμε ξεκινήσει με το γλέντι με τους μαστροσέφ, το Σαββατοκύριακο καρναβάλι και σήμερα καλή παρέα, φαγητό και λίιιγο αερόστατα. Ο καιρός δυστυχώς δεν βοήθησε, καθώς από το μεσημεράκι έπιασε βροχή, οπότε… αερόστατα γιοκ.

Η Ιωάννα εκτός από μαστροσέφ που ντύθηκε για το γκρουπ μας, φέτος ντύθηκε Σπανιόλα. Και βέβαια κυκλοφορούσε και σήμερα έτσι.

Η μικρή Σπανιόλα

Εδώ ο Γιώργος παράτησε τη ντάμα του και χορεύει ταγκό με την Κίκα!

Όπως κάθε χρόνο έφτιαξα και φέτος λαγάνες. Έφτιαξα και διάφορα άλλα καλούδια, γαριδούλες, ένα σούπερ αγριόρυζο, χούμους… Και πήγαμε από πάνω στην ταβέρνα του θείου, όπου είχαν φέρει και οι υπόλοιποι από το κάτι τις τους και φάγαμε… βασιλικά!

Χταποδάκια, μαυρομάτικα, γίγανετς, γαρίδες, χούμους, ταραμοσαλάτες, κολοκυθοκεφτέδες, καλαμαράκια, τουρσιά… Έφερε λίγο ο καθένας και γέμισε το τραπέζι!

Μετά το φαγητό έπεσε σύρμα πως από κάτω πετάνε ένα τεράστιο αερόστατο! Γενικά στην γειτονιά πετάνε κάθε χρόνο αερόστατα, αλλά φέτος μάλλον πήγαν να σπάσουν ρεκόρ! 32 μέτρα άκουσα πως ήταν!
Όταν πήγα από εκεί να το δω, είδα δεκάδες κόσμου να κρατάει το αερόστατο, για να μπορέσει να γεμίσει καπνό και να απογειωθεί.

Το αερόστατο κατάφερε να σταθεί όρθιο για λίγη ώρα, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να απογειωθεί.

Ήταν πάντως μια πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια!!! Το στουπί (που ήταν ή χαλί ή κουβέρτα, ένα από τα δυο), θα μείνει να καίει για ώρες!

Μετά, και ενώ η βροχή είχε σταματήσει για λίγο, είπαν να προλάβουν και να πετάξουν κι άλλο. Είχαν φτιάξει ένα πολύ ωραίο και πρωτότυπο τριπλό αερόστατο!

Αυτό πέταξε μια χαρά!

Νομίζω είχαν και άλλα, αλλά η βροχή δυνάμωσε και δεν κατάφεραν να πετάξουν άλλο.

3 thoughts on “Καθαρά Δευτέρα

  1. Στέλλα Post author

    Kathy εδώ στην Καλαμάτα (δεν γνωρίζω αν γίνεται και αλλού), την Καθαρά Δευτέρα (αλλά εδώ που τα λέμε από την Τσικνοπέμπτη σχεδόν και μετά), φτιαχνουν αερόστατα από χαρτί, τους βάζουν στουπί και τα γεμίζουν με καπνό και τα πετάνε. Μάλιστα περιμένουν με μηχανάκια και ποδήλατα και αυτοκίνητα και μόλις δουν που πάνε να πέσουν, πάνε να τα πιάσουν και να τα φέρουν πίσω και (εφόσον δεν έχουν καταστραφεί), να τα επιδιορθώσουν στα γρήγορα για να τα ξαναπετάξουν.
    Μπορείς να δεις το tag “αερόστατα” που έχω διάφορα ποστ με τα αερόστατα που πετάνε στη γειτονιά μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.