Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τα αυγά και τα τσουρέκια. Καλό Πάσχα!

Καλό Πάσχα σε όλους, με υγεία και αγάπη.

Κάθε χρόνο προσπαθώ να φτιάξω έστω και λίγα αυγά και κουλουράκια και κάνα τσουρεκάκι. Μέσα στο υπόλοιπο τρέξιμό μου λοιπόν και τις άπειρες δουλειές, βρήκα χρόνο και έκανα και φέτος.
Έκανα λίγα αυγά, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που είχα κάνει και πέρισυ, δηλαδή με φυτικές βαφές. Έκανα λίγα με κρεμμυδότσουφλα, τα οποία βγήκαν τέλεια όπως πάντα. Λίγα με φύλλα κόκκινου λάχανου, που βγήκαν κάπως πιο ανοιχτόχρωμα φέτος (μήπως δεν έβαλα αρκετά δεν ξέρω…). Και δοκίμασα και λίγα βάζοντας σαφράν και πάπρικα. Αυτά πήραν ένα ελαφρύ πορτοκαλί χρώμα, που λίγο όμως διέφερε από το αρχικό χρώμα των αυγών.

Αυτά τα τελευταία τα διακόσμισα μετά με την μέθοδο της χαρτοπετσέτας. Μετά τους έβαλα και κάτι φιογκάκια και τα έκανα… χαριτωμένα. Και στα γαλάζια μου αυγά ήθελα να κάνω κάτι, γιατί δε μου άρεσαν πολύ. Με την ίδια μέθοδο λοιπόν έκανα ένα με βούλες και δυο με το.. Tardis (διότι έχουμε και ένα όνομα Kokkorogeek να διατηρήσουμε…)

Γενικά νομίζω πως έγιναν πολύ ωραία. Και φυσικά έφτιαξα και τα πασχαλινά μου κουλουράκια με τη συνταγή της γιαγιάς Στέλλας, όπως κάθε χρόνο.

Τέλος για τσουρέκια, φέτος δοκίμασα μια συνταγή για νηστίσιμα τσουρέκια (για να μην έχουν γάλα βασικά), η οποία μαλιστα γίνεται στον αρτοποιητή (το ζύμωμα). Δεν περίμενα τέτοια επιτυχία με τόσο λίγο κόπο. Έγιναν τέλεια, αφράτα, με ίνες κανονικότατα και μάλιστα έμειναν φρέσκα για μέρες.

Καλό Πάσχα λοιπόν και πάντα τέτοια!

One thought on “Τα αυγά και τα τσουρέκια. Καλό Πάσχα!

  1. Sophia

    Εννοείς με λίγα λόγια, ότι υπάρχει τσουρέκι που ζει και για δεύτερη μέρα; Πόσο μάλλον για μέρες? Μένω άφωνη!!! (Tardis, Tardis, Tardis!!!)
    😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.