Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Εκδρομή στην Επίδαυρο

Μια από τις ημερήσιες μας εκδρομές ήταν στην Επίδαυρο. Πήγαμε μια σύντομη βόλτα στο Αρχαίο Θέατρο και τον χώρο εκεί γύρω και μετά για μπανάκι. Ήμασταν 3 οικογένειες με 6 πιτσιρίκια. Η διαδρομή προς τα εκεί είναι από έναν σχετικά φιδωτό επαρχιακό δρόμο, όχι ιδιαίτερα κουραστικό και ευτυχώς τα περισσότερα πιτσιρίκια μας είναι συνηθισμένα σε τέτοιες διαδρομές. Το Αρχαίο Θέατρο είναι επιβλητικό, αλλά πρέπει κανείς να προσέξει να πάει μέρα που να μη βαράει ο ήλιος κατακέφαλα. Είδαμε λίγο το θέατρο, πήγαμε μια βόλτα και στον γύρω αρχαιολογικό χώρο, αλλά δε γινόταν να μείνουμε για πολύ ώρα ούτε εμείς, ούτε τα πιτσιρίκια κάτω από τον καυτό ήλιο.

Άποψη του θεάτρου

Πολλά σκαλιά για μες τον ήλιο…

Θέα από ψηλά

Μέσα από το μικρό μουσειάκι που έχει στο χώρο

Κιονόκρανο στο μουσείο

Ευτυχώς μέρος της διαδρομής ήταν και κάτω από δέντρα

Το Ασκληπιείο

Μετά από εκεί λοιπόν πήγαμε για βουτιά στη θάλασσα να σβήσουμε την κάψα! Πήγαμε στην τύχη εντελώς, στην παραλία της Π. Επιδαύρου, αλλά έτσι στην τύχη, βρεθήκαμε σε ένα υπέροχο μέρος! Εξαιρετική θάλασσα (αν και έπρεπε να προσέξεις τους αχινούς) και ένα μαγαζάκι με ξαπλώστρες, τραπέζια, που είχε καφέδες / παγωτά, αλλά είχε και φαγητό. Και μάλιστα, ενώ τα περισσότερα τέτοια μαγαζιά έχουν χάλια πλαστικό φαγητό, αυτός είχε εξαιρετικά καλό! Εξυπηρετικό, ευγενικό και με μπόλικο χιούμορ το προσωπικό, σπιτικό, νόστιμο και φθηνό το φαγητό και τέλειο το μέρος. Από εκεί λοιπόν που θα κάναμε βουτιά και θα φεύγαμε, βρεθήκαμε να φύγουμε σχεδόν όταν βράδυασε!

Αυτό αντικρύζεις όταν φτάνεις

Η άλλη όψη του μαγαζιού

Εξαιρετική θάλασσα

και η μπιριμπίτσα μας!

Όλη μέρα η θάλασσα ήταν υπέροχη. Πιάνει μετά τις 6 ένα αεράκι και την ανακατεύει (απ’ ότι μας είπαν αυτό γίνεται κάθε μέρα), αλλά μέχρι εκείνη την ώρα έχεις χορτάσει. έχει και ενοικιαζόμενα δωμάτια και το σκεφτόμαστε σοβαρά να το εκμεταλλευτούμε του χρόνου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.