Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πήραμε σβάρνα τα εργοστάσια!

Μέσα στις υπόλοιπες εκδρομές που κάναμε, επισκεφθήκαμε και δυο εργοστάσια. Ή καλύτερα δυο βιομηχανίες, γιατί κανένα από τα δυο δεν είναι αυτό που έχεις στο μυαλό σου για “εργοστάσιο”.

Το πρώτο είναι το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζονται οι v-cubes. Για όσους δεν ξέρουν, οι v-cubes είναι αντίστοιχοι με τους κύβους του Rubik, μόνο που έχουν διαφορετικό μηχανισμό μέσα. Τον μηχανισμό τον έχει εφεύρει ο κ. Παναγιώτης Βερδές. Ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει στους κύβους να κινούνται με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα, αλλά επιτρέπει επίσης και την κατασκευή κύβων οποιουδήποτε μεγέθους.

Εμείς έχουμε οικογενειακώς μια τρέλα με τους κύβους. Την ξεκίνησε το χειμώνα ο Κωνσταντίνος, ο οποίος μια μέρα αποφάσισε να αγοράσει έναν κύβο για να του φύγει το απωθημένο που είχε από παιδί. Κάθισε και είδε βιντεάκια, έμαθε να τον λύνει, μετά προσάρμοσε τις λύσεις για τα δικά του γούστα και προχώρησε σε όλο και πιο προχωρημένους τρόπους, ώστε τώρα έχει φτάσει να λύνει τον κύβο εξαιρετικά γρήγορα, με το προσωπικό του ρεκόρ (προς το παρόν) να είναι τα 47 δευτερόλεπτα. Και στο μεταξύ έμαθε και στους υπόλοιπους 3 μας να λύνουμε τον κύβο, και μετά, από τότε σε πολλούς πολλούς ακόμα, όπου και αν έχουμε πάει. Και κολλήσαμε όλοι! Είναι μεγάλο κόλλημα και αντικαθιστά κομπολόγια, μπεγλέρια ή οτιδήποτε άλλο έχει κανείς για να ξεκουράζει το μυαλό του, να χαλαρώνει, να περνάει την ώρα του.

Ας επιστρέψω όμως στη βόλτα μας… Όταν μάθαμε πως οι κύβοι φτιάχνονται πολύ κοντά εκεί που μέναμε, δεν ήταν να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Πήρε ο Κωνσταντίνος τηλέφωνο, μας είπαν πως δέχονται επισκέψεις και πήγαμε. Βρίσκονται στο Χιλιομόδι Κορινθίας και είναι ένα μικρό κτίριο, ένας χώρος στον οποίο γίνεται στην ουσία η συνορμολόγιση, ο έλεγχος, η συσκευασία και αποστολή.

Οι άνθρωποι εκεί ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικοί και πρόθυμοι να μας δείξουν, να μας εξηγήσουν, να μας λύσουν απορίες. Τα παιδιά είδαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς συναρμολογούνται οι κύβοι

και μετά η Ιωάννα κάθισε και συναρμολόγισε με τη βοήθεια της κοπέλας, έναν κύβο 4Χ4

Όταν τον τελείωσε τον αγοράσαμε κιόλας, οπότε η Ιωάννα κρατάει με μεγάλη περηφάνια τον κύβο που έφτιαξε από το αρχικό βίδωμα μέχρι την τελική συσκευασία

Εκτός από τους κλασικούς κύβους, έχουν βγάλει μια σειρά από διαφορετικούς, δίχρωμους ή  στα χρώματα σημαιών

Με λίγα λόγια περάσαμε τέλεια και μάθαμε ένα σωρό πράγματα! Σας προτείνουμε κι εσάς να ξεκινήσετε να λύνετε έναν κύβο, είναι χαλαρωτικό! Και φυσικά προτιμήστε τους ελληνικούς v-cubes! Βγαίνουν σε κλασική επίπεδη μορφή, αλλά και σε pillow, δηλαδή κάπως φουσκωτή μορφή. Εκτός του οπτικού δεν έχουν καμία άλλη διαφορά, αλλά βεβαίως λόγω της καινοτομίας πουλάνε πολύ περισσότερο. Όπως επίσης βγαίνουν σε λευκό ή μαύρο background.

Τα παιδιά πήραν δωράκι ένα ωραίο μαύρο T-shirt με κύβο επάνω και φύγαμε υπέρ-ευχαριστημένοι!

H επόμενή μας στάση ήταν στο εργοστάσιο σοκολάτας “Κοχύλι”. Τις σοκολάτες αυτές τις ξέραμε εμείς επειδή τις πουλάει σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα εδώ στην Καλαμάτα. Η υγείας με αμύγδαλα είναι από τις πολύ αγαπημένες του Κωνσταντίνου, οπότε και πάλι μόλις είδαμε πως είναι κάπου πολύ κοντά μας, αδράξαμε την ευκαιρία.

Αυτούς δεν τους πήραμε πριν τηλέφωνο, πήγαμε έτσι… απρόσκλητοι! Είναι κάπως δύσκολο να τους βρεις γιατί είναι στη μέση του πουθενά, αλλά τα καταφέραμε. Εδώ ήμασταν λίγο πιο άτυχοι, γιατί καλοκαιριάτικα τα μηχανήματά τους δεν δουλεύουν, δεν υπάρχει παραγωγή. Μας είπαν όμως μερικά πράγματα για τα προϊόντα τους και μας προσκάλεσαν να ξαναπάμε το χειμώνα!

Είδαμε πώς είναι ο σπόρος του κακαόδεντρου, χαζέψαμε λίγο τα προϊόντα που είχαν στο ράφι και βεβαίως ψωνίσαμε σοκολάτες!

Τις δοκιμάσαμε όλες και μπορούμε να πούμε πως η Σοκολάτα Γάλακτος με χαρούπι και ελαιόλαδο ήταν ίσως η αγαπημένη όλων. Δεν υπήρξε άνθρωπος που να μη του αρέσει. Η Σοκολάτα Υγείας με αμύγδαλα συνεχίζει να μας ενθουσιάζει, ενώ εμένα προσωπικά μου άρεσε πολύ και η Σοκολάτα Υγείας με μαστίχα. Είναι όμως ιδιαίτερη γεύση που δεν ενθουσίασε τους άλλους.

Φύγαμε λοιπόν και από εκεί και τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί τόσο με όλα αυτά που είδαμε που ζήταγαν να βρούμε κι άλλα εργοστάσια να επισκεφθούμε! Στο Λουτράκι είμαστε λέγανε, τι άλλο έχει εδώ; Δεν έχει νερό εμφιαλωμένο; να πάμε να το δούμε!!!

Δεν πήγαμε σε άλλα, όμως σίγουρα κάτι θα κανονίσουμε στο μέλλον γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον το να βλέπεις πως γίνεται η δουλειά πίσω από το προϊόν που καταλήγει στο καλάθι σου!

2 thoughts on “Πήραμε σβάρνα τα εργοστάσια!

  1. Joe35

    Μπράβο, πολύ ωραίο το άρθρο σας. Εγώ ξεκίνησα με τους κύβους όπως ακριβώς και ο Κωνσταντίνος, πριν από λίγο καιρό. Είχα δοκιμάσει και πριν από χρόνια αλλά επειδή τότε δεν υπήρχε το ιντερνέτ να παρέχει βοήθεια και να κατανοήσεις το πόσο υπέροχο είναι αυτό το τρισδιάστατο παζλ, δεν είχα καταφέρει να φτάσω στην πλήρη λύση του κύβου και αυτό με είχε αποθαρρύνει τόσο, ώστε να χάσω το ενδιαφέρον μου. Αυτή τη φορά βάλθηκα όχι μόνο να μάθω να τον επιλύω – παπαγαλία, απομνημονεύοντας δηλ. τους αλγόριθμους αλλά να καταλάβω κιόλας πως αυτοί “λειτουργούν”. Είμαι μακριά πάντως ακόμα από τα 47 δευτερόλεπτα, αν και δεν νομίζω να φτάσω ποτέ εκεί! Μπράβο! Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το άρθρο δεν είχα σκοπό να γράψω κάποιο σχόλιο, ο λόγος που το κάνω είναι γιατί μου άρεσε πολύ ο επιμορφωτικός τρόπος με τον οποίο περνάτε παρέα τον χρόνο σας και δεν μιλάω μόνο για τους κύβους αλλά και για τις εκδρομές που πραγματοποιείτε και ένιωσα την ανάγκη να σας συγχαρώ για αυτό, ξανά μπράβο!

  2. Στέλλα Post author

    Έτσι φαίνεται στην αρχή, πως δε θα φτάσεις ποτέ να το λύνεις σε τόσο λίγο χρόνο, αλλά σιγά σιγά αυτό γίνεται μόνο του. Μαθαίνεις τόσο καλά τις κινήσεις που γίνονται αυτόματα και έτσι μειώνεται πολύ ο χρόνος που σου παίρνει. Και σε εκείνη τη φάση είναι που είναι χαλαρωτικός!
    Μπράβο που προσπαθείς να καταλάβεις και πώς δουλεύουν οι αλγόριθμοι, αυτό είναι κάτι που ο Κωνσταντίνος καταφέρνει, εγώ πάλι όχι…
    Σε ευχαριστούμε και για τα καλά σου λόγια! Όταν καταφέρεις να τον λύσεις, θα χαρούμε να μάθουμε το χρόνο-ρεκόρ σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.