Πέρισυ με είχαν καλέσει στο event της Electrolux. Φέτος σειρά είχε η Zanussi. Για όσους δεν το γνωρίζουν και η Zanussi είναι μια από τις επωνυμίες που βγάζει η εταιρεία Electrolux, όπως και η AEG.
Αυτή τη φορά αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό, και μια που η Zanussi είναι Ιταλική εταιρεία, δεν μας πήγαν μεν στην Ιταλία, αλλά έκαναν το αμέσως καλύτερο πράγμα: έφεραν την Ιταλία σε μας, πηγαίνοντάς μας σε ένα από τα καλύτερα ιταλικά εστιατόρια που έχω πάει ποτέ, το Mare e Monti. Aς πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή…
Το event έγινε στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι πήραν το αεροπλάνο από την Αθήνα, εγώ στάθηκα τυχερή και είχε πτήση που με βόλευε πολύ από εδώ. Απλώς χρειάστηκε να σηκωθώ από τα άγρια χαράματα… Όμως εύκολα και γρήγορα βρέθηκα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου με παρέλαβε η καλή φίλη Φοίβη και με πήγε για καφεδάκι μέχρι να έρθει η ώρα να με επιστρέψει στο αεροδρόμιο για να συναντηθώ με την υπόλοιπη ομάδα των bloggers που κατεύθασαν από Αθήνα. Χάρηκα ιδιαίτερα γιατί ανάμεσά τους ήταν και παιδιά που είχα γνωρίσει σε προηγούμενα events, όπως η Αθηνά, η Ζαμπία ή άτομα που μιλάγαμε αλλά δεν είχαμε συναντηθεί όπως η Εύα.
Πήγαμε πρώτα για ένα γρήγορο καφεδάκι στο Πανόραμα, στο Tre Marie.
Ή τσαγάκι τέλος πάντων! Ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε λιγάκι πριν κάτσουμε για φαγητό.
Μετά πήγαμε λίγο παραπέρα, στο υπέροχο εστιατόριο Mare e Monti που σας είπα. Μας είχαν ετοιμάσει ένα χώρο στο μαγαζί, φτιάχνοντας τα τραπέζια σε σχήμα Π που βλέπαν όλα μια τεράστια οθόνη. Εκεί λοιπόν, αφού μας πρόσφεραν πιατέλες με ορεκτικά και ένα Spritz για να μας ανοίξει η όρεξη
μας έκαναν και μια ωραία παρουσίαση για τις συσκευές της Zanussi.
Λίγα λόγια για την ιστορία, λίγα λόγια για τις συσκευές. Όπως και την προηγούμενη φορά, ζήλεψα πολύ τις συσκευές! Με το ψυγείο μου είμαι πολύ ευχαριστημένη, αλλά μετά από 15 χρόνια βλέπεις καινούρια πράγματα και εξελίξεις και όσο να’ ναι τα ζηλεύεις. Καλά για το φούρνο, ούτε που θα το συζητήσω! 74 λίτρα χωρητικότητα, 7 προγράμματα λειτουργίας, καθαρίζει εύκολα, κλείνει αυτόματα, μέχρι και ειδικό πρόγραμμα για την πίτσα έχει!
Η παρουσίαση ήταν μικρή (και περιεκτική) και μετά σειρά είχε… το φαγητό! Πραγματικό ταξίδι στην Ιταλία, μέσα από τις γεύσεις της.
Να θυμήσω πως είχαμε ήδη φάει ορεκτικά… Ήρθε λοιπόν πρώτο πιάτο με εξαίρετο carpaccio γεμιστό με γκοργκοντζόλα και μια σαλάτα με ντομάτα, μελιτζάνα και mozzarella di bufala. Ακολούθησε μυρωδάτο ριζότο με θαλασσινά, μετά ζυμαρικά με σάλτσα pesto alla genovese (τα ζυμαρικά φρέσκα, φτιαγμένα με φρεσκοαλεσμένο αλεύρι!!!). Είχαμε ήδη αρχίσει να βογγάμε γιατί τα φαγητά ήταν πολλά, αλλά ήταν και τόσο νόστιμα που δε γινόταν να μη τα φας! Και δεν τελείωσε εκεί, αφού ακολούθησε το πιο νόστιμο ψάρι που έχω δοκιμάσει, λαυράκι γεμιστό με λαχανικά. Παρότι είχα σκάσει, θα το πω, το έφαγα όλο… Και βεβαίως για το τέλος εξαιρετικό τιραμισού!
Για να ολοκληρωθεί όμως με τον τέλειο τρόπο το event, χρειαζόταν ένα εσπρεσάκι. Όχι μόνο μας το πρόσφεραν, αλλά μας έκαναν δώρο και μια καφετιέρα και ο ιδιοκτήτης του Mare e Monti (που μας ξεναγούσε γενικώς στο γευστικό αυτό ταξίδι), μας έδειξε πώς να τη χρησιμοποιούμε σωστά.
Μέσα στο δώρο ήταν και ένα στικάκι με συνταγές από το Mare e Monti, οι οποίες θα δοκιμαστούν σύντομα!
Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία και πέρασα τέλεια. Μετά οι υπόλοιποι έφυγαν για το ταξίδι της επιστροφής ενώ εγώ έμεινα, καθώς η πτήση για Καλαμάτα ήταν την επόμενη μέρα (άρα βρήκα ευκαιρία να πιω ΑΚΟΜΑ έναν καφέ με τις φίλες στη Θεσσαλονίκη).
Ευχαριστώ λοιπόν για μια ακόμα φορά την Electolux και τη Zanussi για αυτή την ευκαιρία.