Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το πιο εκνευριστικό παιχνίδι ever!

Αντε, ας κάνουμε και καμιά βλακεία ποστ!

Πριν καμιά βδομάδα τα παιδιά κατέβασαν στο iPad ένα παιχνίδι, που βρισκόταν μέσα στα πιο δημοφιλή δωρεάν παιχνίδια. Το Flappy Bird. Είναι ένα εξαιρετικά απλό παιχνίδι, ούτε φοβερά γραφικά, ούτε τίποτα. Ένα μικρό πουλάκι που πρέπει να το περάσεις ανάμεσα από κάτι σωλήνες (τύπου Σούπερ Μάριο), χωρίς να τους χτυπήσεις. Εύκολο ε; Σας πληροφορώ πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ!!!  Είναι το πιο εκνευριστικό παιχνίδι που έγινε ποτέ! Θέλεις να σπάσεις το μηχάνημα!!! Τις περισσότερες φορές χτυπάς πριν περάσεις καν τον πρώτο σωλήνα. Και λες, δε γίνεται, είναι τόσο απλό, δε μπορεί να μην το καταφέρω… Και προσπαθείς ξανά και ξανά, και ξανά και ξανά και στο τέλος ίιισωωςς καταφέρεις να περάσεις 2.

Αυτό είναι όλο κι όλο το παιχνίδι

Αυτό δεν είναι η δική μόνο γνώμη, μη νομίζετε πως είμαι απλώς άχρηστη και δεν τα καταφέρνω και τα ρίχνω στο παιχνίδι… Άλλωστε εγώ έφτασα να περάσω 5 σωλήνες!!!! Στο ίντερνετ έχει γίνει χαμός με το Flappy Bird. Βίντεο, t-shirts, άρθρα..

Το μπλουζάκι…

Αν ψάξετε για βιντεάκια θα δείτε πάμπολλα με τύπους που προσπαθούν να παίξουν και χάνουν και φρικάρουν, τύπους που σπάνε το τηλέφωνό τους, το flappy bird συναντά τον Μάριο, το flappy bird στο Minecraft και πολλά πολλά ακόμα. Ο Γιώργος μου έλεγε για ένα που μια κοπέλα προσπαθούσε να περάσει τον πρώτο σωλήνα και δεν μπορούσε και επέμενε και φρίκαρε… και λέει 80 χρονια μετά και τη δείχνει γιαγιά να έχει καταφέρει να περάσει 5 σωλήνες (δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το βρούμε για να μου το δείξει, αν το ξέρετε, γράψτε το στα σχόλια)! Ένα από τα αγαπημένα μου είναι αυτό με τον Τσακ Νόρις, ο οποίος είναι ο μόνος που το νικάει φυσικά!

Eίναι απλά απίστευτο το τι έγινε με αυτό το παιχνίδι. Ευτυχώς για την ψυχική υγεία όλων, ο κατασκευαστής του το απέσυρε από το app store λίγο μόνο μετά την τεράστια επιτυχία του (και άρα δεν έχω φόβο να με κατηγορήσετε ότι σας έθισα σε αυτή την τεράστια βλακεία -αν δε το έχετε ήδη πάθει). Οπότε τώρα γίνεται ο χαμός με κάθε είδους υποθέσεις του ΓΙΑΤΙ το απέσυρε! Έβγαλε άραγε τόσα πολλά χρήματα από τις διαφημίσεις που δεν ήθελε πια άλλα (γίνεται αυτό;;; ) ; Δεν άντεξε την τόση δημοσιότητα; Είχε προβλήματα νομικά; Στο Τουίτερ του δήλωσε πως δεν το αντέχει πια και έχει καταστρέψει την απλή ζωή του… Ποιός ξέρει. Το θέμα είναι πως οι υποθέσεις δεν γίνονται μόνο στο ίντερνετ, το κατέβασμα του flappy bird είναι και θέμα συζήτησης μεταξύ παιδιών. Στο σχολείο του Γιώργου για παράδειγμα, η επικρατούσα υπόθεση είναι πως “κατέβασαν το παιχνίδι δυο αδέρφια, ο ένας ξεπέρασε το σκορ του άλλου και ο αυτός από την τσαντίλα του τον σκότωσε (!!!). Ο δημιουργός δεν άντεξε την πίεση της γνώσης πως το παιχνίδι του ήταν η αιτία να σκοτωθεί κάποιος και το απέσυρε”… Τώρα ΠΩΣ ακριβώς τους ήρθε αυτή η ιδέα δεν ξέρω, ξέρω πως έχω γελάσει πάρα πολύ με όλο αυτό!

Άντε πολλή φαιά ουσία σπατάλησα για να γράψω για αυτή τη χαζομάρα! Αν σας ενδιαφέρει, υπάρχουν άπειρα άρθρα στο ίντερντετ που προσπαθούν να εξηγήσουν την επιτυχία του παιχνιδιού. Είναι όμως τόσο εκνευριστικό και μου άρεσε τόσο όλη αυτή η βαβούρα γύρω του (και ειδικά η ιστορία από το σχολείο), που ήθελα να τα γράψω. Σε άλλο ποστ νομίζω θα περάσω σε λίγο πιο σοβαρά θέματα και θα σας πω για όλα τα παιχνίδια που μου αρέσουν στο iPad και δε με κάνουν να θέλω να το σπάσω!!!

3 thoughts on “Το πιο εκνευριστικό παιχνίδι ever!

  1. philos

    Και μόνο που έγραψες τον τίτλο, κατάλαβα γιατί θα μιλούσες. Δεν το κατέβασα. Πήγα κόντρα στο ρεύμα… ελπίζω να μην αναγκαστώ να σας κάνω προσφορά για την συσκευή! :p

  2. Στέλλα Post author

    Θανάση αν πράγματι ήταν αυτός ο λόγος και βαρέθηκε το καταιγισμο δημοσιότητας (με ό,τι καλό/κακό αυτό επιφέρει) τον καταλαβαίνω. Είναι σίγουρα πιο λογικό από την ιστορία των μαθητών χαχαχαχχαχααχα
    Ο κόσμος πάντως έχει την τάση να υπερβάλλει στις αντιδράσεις του και αν δεν είσαι συνηθισμένος στο να αποκλείεις από τη σκέψη σου όλη την αρνητική ενέργεια που σου στέλνουν, μπορεί να έχεις πολλά προβλήματα.

    Philos μέχρι και αυτό είχα διαβάσει, πως πουλάνε συσκευές που έχουν ήδη εγκατεστημένο το παιχνίδι!!! Αν θέλεις, για τη σωστή τιμή…. 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.