Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το εργαστήριο

Ο πεθερός μου έφτιαχνε έπιπλα και είχε φυσικά ένα ωραιότατο εργαστήριο με πολλά μηχανήματα. Όταν πήρε σύνταξη και σταμάτησε, πούλησε τα μηχανήματα και νοίκιασε το μαγαζί. Τότε είχαμε στεναχωρηθεί πολύ που πούλησε τα μηχανήματα γιατί αυτό σήμαινε πως δε θα είχαμε τα απαραίτητα για να κάνουμε τις κατασκευές μας. Εχουμε φτιάξει τους καναπέδες στο σαλόνι μας, το έπιπλο της τηλεόρασης καθώς και τη ντουλάπα για τα επιτραπέζια παιχνίδια. Είναι κάτι που μας αρέσει πάρα πολύ και πια θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να το συνεχίσουμε.

Στην αρχή ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα, γιατί τα μηχανήματα τα πήραν αυτοί που νοίκιασαν το μαγαζί, άρα είχαμε μια άνεση. Έτσι είχαμε κάνει το τελευταίο μας πρότζεκτ, τη ντουλάπα. Μετά όμως έφυγαν αυτοί, πήραν και τα μηχανήματα, το μαγαζί έμεινε άδειο. Μπορούσαμε πάντα να πάμε στους άλλους γνωστούς επιπλοποιούς και να τους ζητήσουμε να χρησιμοποιήσουμε για λίγο τα μηχανήματά τους, αλλά βεβαίως αυτό δεν είναι εύκολο, πρέπει να τους πετύχεις, να έχουν χρόνο, να μην έχουν πρόβλημα… Και δεν είναι ωραίο να σε στραβοκοιτάζουν… Έτσι είχαμε σταματήσει να φτιάχνουμε ξύλινα πράγματα και μας έλειπε.

Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε σοβαρά να αγοράσουμε μηχανήματα λοιπόν. Τουλάχιστον μια κορδέλα και μια πλάνη/ξεχοντριστήρα. Το έψαξε πολύ ο Κωνσταντίνος και βρήκαμε μηχανήματα που δουλεύουν με μονοφασικό ρεύμα αλλά δεν είναι της πλάκας και ήταν σχετικά λογική η τιμή τους. Προφανώς δε μπορεί να δουλέψει επαγγελματίας με αυτά, αλλά εμείς μια χαρά την κάνουμε τη δουλειά μας!

Η σκέψη υπήρχε εδώ και καιρό, αλλά είχαμε και το πρόβλημα του πού θα τα βάλουμε. Λόγω κρίσης το μαγαζί του πεθερού έχει μείνει ξενοίκιαστο για 2-3 χρόνια τώρα, οπότε είπαμε πως θα τα στήσουμε εκεί, μέχρι κάποια στιγμή να το νοικιάσει. Θα το χρησιμοποιούμε εμείς, θα μπορεί και ο πεθερός να κάνει μερικές δουλειές που του είχαν λείψει!

Τα μηχανήματα

Έτσι πήραμε τα μηχανήματα, τα στήσαμε, καθαρίσαμε τον χώρο και έχουμε αρχίσει να τον εξοπλίζουμε με τα απαραίτητα εργαλεία. Φέραμε ξανά τον πάγκο του πεθερού, φτιάξαμε έναν πίνακα για να βάλουμε πάνω τα εργαλεία μας και η δουλειά συνεχίζεται!

Ο πάγκος με τον πίνακα

Δεν μπορούσα να μην κάνω την… καλλιτεχνία μου, ακόμα και εδώ!

Το πρώτο μας πρότζεκτ είναι μια κουτσομπόλα. Για όσους δεν ξέρουν, είναι το έπιπλο που βάζεις πάνω το τηλέφωνο και έχει ενσωματωμένο και ένα κάθισμα, για να κάθεσαι και να κουτσομπολεύεις! Η δουλειά προχωράει και είμαστε στο εργαστήριο κάθε πρωί πριν τη δουλειά και τα Σαββατοκύριακα. Έχουμε ενθουσιαστεί!

Βεβαίως για την κουτσομπόλα θα γίνει ξεχωριστό ποστ όταν ετοιμαστεί.

2 thoughts on “Το εργαστήριο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.