Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Σταματήστε τον πλανήτη να κατέβω…

Πολλές φορές το έχω αυτό το συναίσθημα. Βλέπω γύρω μου αδιαφορία, βλακεία, κατεργαριά και πιστεύω πως ό,τι και αν πάθει το ανθρώπινο γένος, το αξίζει. Πολλά έγιναν αυτή την εβδομάδα:

 1. Είδα ντοκιμαντέρ στην ΕΤ3 που ήταν σαφώς υπέρ των μεταλλαγμένων προϊόντων. Είχαν κι έναν δύσμοιρο επιστήμονα εκεί που ήταν κατά, αλλά κάθε φορά που τον έδειχνε να λέει κάτι, στο καπάκι έδειχνε την αντίθετη άποψη, με πολλά τρανταχτά επιχειρήματα. Στο τέλος ήσουν πεπεισμένος πως τα μεταλαγμένα είναι η μοναδική λύση για έναν πλανήτη με συνεχώς αυξανόμενο πληθυσμό.
 2. Στο σούπερ μάρκετ: Αυγά χύμα, 15 λεπτά το ένα. Αυγά ίδια με τα άλλα, αλλά συσκευασμένα σε 6άδες, 90 λεπτά η εξάδα. Μέχρι εδώ καλά. Όταν πας στο ταμείο σου ζητάν 2,10 για τις δύο εξάδες. Μα πως; αναρωτιέσαι. 90+90 κάνει 1,80 την τελευταία φορά που τσέκαρα. Ε, φαίνεται έχουμε ακόμα τις παλιές τιμές πάνω, σου λέει ο πονηρός ιδιοκτήτης. Ή αυτό που λέει ή είσαι παράνομος, του λες. Ε, καλά, δώσε 1,80 σου λέει απαθέστατα.
 3. Στο νοσοκομείο: Κυρία πάσχει τις τελευταίες μέρες από πονοκεφάλους. Καθώς δυναμώνουν, πάει στο Τζάνειο. Παραπονιέται στον γιατρό εκεί πως έχει δυνατό πονοκέφαλο, διαφορετικό από συνήθως, σαν να τρέχει κάτι στο κεφάλι της και τα βλέπει όλα διπλά. Ο γιατρός της δίνει Ντεπόν και τη διώχνει. 4 μέρες μετά η κυρία βρίσκεται λιπόθυμη στο σπίτι. Όταν την παν στο νοσοκομείο, ανακαλύπτουν πως έχει πάθει εγκεφαλική αιμοραγία 5 μέρες πριν. Έχει σταματήσει τώρα, αλλά το κακό έχει γίνει. Δεν ξέρουν αν θα ζήσει και πως. Κι εσύ ξέρεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δεν μπορείς να μηνύσεις τον γιατρό που την έδιωξε χωρίς μια εξέταση.
 4. Μετά τις φωτιές:  Εδώ τα αεροπλάνα πετούν ακόμα. Κοντεύουν 20 μέρες τώρα. Φυσικά κανείς δε μιλάει για τις καινούριες φωτιές. Τώρα υπάρχει πιο φλέγον θέμα, αυτό των εκλογών. Άλλωστε δεν κάηκε και κανείς πιά! Αλλά και ο κόσμος γύρω δεν πάει πίσω. Ακόμα θα ανάβουν τις φωτιές τους να κάψουν τα κλαδιά. Άλλωστε δεν θα τους κακοπέσει το επίδομα αν γίνει το κακό… Και όσο το κράτος και κάποιοι φιλότιμοι δίνουν, τόσο υπάρχουν αυτοί που το εκμεταλεύονται, που θα παν να πάρουν νερά εμφιαλωμένα τζάμπα για να τα πουλήσουν μετά στο κατάστημά τους. Και άσε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη να διψάσουνε.

One thought on “Σταματήστε τον πλανήτη να κατέβω…

 1. Ροδομιχάλης

  Θέλουμε κι άλλοι να κατέβουμε…
  Ή μήπως μία νέα συντέλεια του κόσμου τύπου Νώε??
  Δυστυχώς όμως δε νομίζω πως υπάρχει πια αρκετό νερό…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.