Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πρωταπριλιά!

Κάθε χρόνο προσπαθώ να κάνω κάποιο αστειάκι στα παιδιά την Πρωταπριλιά. Μια χρονιά είχα βάλει χαρτάκια μέσα στα παπούτσια τους και όταν τα έβαλαν νόμιζαν πως δε τους κάνουν. Πέρισυ είχα βάλει μάτια σε όλα τα δοχεία μέσα στο ψυγείο. Δυστυχώς οι φωτογραφίες που είχα βγάλει πέρισυ από το ψυγείο μας χάθηκαν, μαζί με κάμποσες άλλες του 2014, στην αλλαγή σκληρού μου. Δείτε το δοχείο του καφέ που το αφήσαμε έτσι από τότε, για να πάρετε μια ιδέα:

Φέτος είπα να ακολουθήσω την ιδέα της Άσπας και να χρωματίσω το γάλα τους. Το βράδυ λοιπόν πριν κοιμηθώ έβαλα μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μπουκάλι, που φρόντισα βεβαίως να είναι αδιάφανο. Το πρωί λίγο πριν κατέβουν άνοιξα το ψυγείο και το ταρακούνησα λιγάκι, έτσι για να είμαι σίγουρη, και το ξανάβαλα μέσα. Έτσι τα παιδιά άνοιξαν το ψυγείο, πήραν το γάλα και κάθησαν ανυποψίαστα στο τραπέζι. Αγουροξυπνημένος ο Γιώργος άρχισε να βάζει γάλα στο ποτήρι του, μέχρι που συνειδητοποίησε πως το υγρό που βάζει στο ποτήρι του… είναι λάθος χρώμα! Είχε πάρα πολύ πλάκα, γιατί βεβαίως κανένα δεν κατάλαβε τι είχε γίνει και κοίταζαν και τα δυο το ποτήρι με απορία και ελαφριά σιχαμάρα και αναρωτιόντουσαν τι στο καλό είναι αυτό! Όταν βέβαια με είδαν εμένα να έχω σκάσει στα γέλια και να πανηγυρίζω που πέτυχε η φάρσα μου άρχισαν να καταλαβαίνουν πως κάτι τρέχει.

Πρωταπριλιάααααα

Το καλύτερο όλων ήταν τα μπλε μουστάκια του Γιώργου (ο οποίος να πω ήπιε με το ζόρι το γάλα που ήταν μπλε…) Δυστυχώς η Ιωαννούλα δεν ήταν καλά και δε μπόρεσε να πιεί, να χαρώ και τα δικά της μπλε μουστάκια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.