Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Δίχρωμο τραπεζάκι σαλονιού

Στις αρχές του μήνα ήρθε από εδώ η θεία Ελένη και μας ζήτησε να της φτιάξουμε ένα τραπεζάκι για το σαλόνι της. Είχε δει το τραπέζι που φτιάχναμε και ήθελε κι αυτή ένα! Όχι σπαστό όμως, κανονικό, οπότε το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να κάτσουμε μαζί της και να δούμε στο Pinterest διάφορα τραπεζάκια. Πήραμε ιδέες από 2-3 και σχεδιάσαμε κάτι που ταίριαζε στο χώρο της και άρεσε και σε αυτή που θα το χρησιμοποιούσε αλλά και σε μας που θα το φτιάχναμε! Το πρώτο βήμα λοιπόν ήταν και πάλι να το σχεδιάσουμε στο sketchup.

Υπολογίσαμε τα ξύλα που χρειαζόμασταν και ξεκινήσαμε τη δουλειά. Για μια φορά ακόμα οι συμβουλές του μάστορα/μπαμπά του Κωνσταντίνου ήταν πολύτιμες και μάθαμε πάρα πολλά πράγματα φτιάχνοντάς το.

trapezipodia

Το κυριότερο νομίζω που μάθαμε ήταν το πόσο διαφορετικά πρέπει/μπορείς να φέρεσαι στο ξύλο όταν αυτό είναι να βαφτεί. Από τη μια μπορείς να βάλεις βίδες, να στοκάρεις κλπ χωρίς δεύτερη σκέψη, από την άλλη πρέπει να στοκάρεις τα πάντα γιατί φαίνεται και η παραμικρή αμυχή. Επίσης μάθαμε το πόσο δύσκολο είναι το βάψιμο! Μιλάμε για πολλάαααα χέρια.

trapezikapaki

Το καπάκι και το κάτω κομμάτι που θα γινόντουσαν στο χρώμα του ξύλου ήταν εύκολη υπόθεση. Αν δεν ήταν το βάψιμο των ποδιών θα το είχαμε τελειώσει τουλάχιστον 10 μέρες πριν.

trapeziolokliro

Με αυτό το τραπέζι περάσαμε πολλές ώρες στο εργαστήριο. Πηγαίναμε πρωί και απόγευμα καμιά φορά και όταν ήταν η ώρα του βαψίματος ο Κωνσταντίνος μπορεί να πεταγόταν και 4 φορές τη μέρα από εκεί για ένα γρήγορο χεράκι.

Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα μας ενθουσίασε! Είμαστε πολύ περήφανοι που το καταφέραμε. Και για μια φορά ακόμα το τραπεζάκι ήταν ίδιο με το αρχικό σχέδιο!

sketchuptrapezi

2015-10-30 08.4

2015-10-30 08.43

Και η μεγαλύτερη χαρά ήταν όταν μπήκε μέσα στο σαλόντι της Ελένης και το είδαμε στον χώρο του!

2015-10-30 08.45Θα το φτιάξουμε ξανά το τραπεζάκι (είχαμε και δεύτερη παραγγελία, άρεσε σε όλους!), αλλά αυτή τη φορά θα δοκιμάσουμε να το κάνουμε με δίχρωμο ξύλο και όχι βαμμένο. Θα δούμε πώς θα βγει!

2 thoughts on “Δίχρωμο τραπεζάκι σαλονιού

  1. gaitanaki (eliza)

    Καλά έχετε γίνει αστέρια! Ποιό ήταν το κόστος των υλικών? Έτσι από περίεργεια. Εν ήξερες τί ξυλουργική δουλειά πρέπει να γίνει στον κήπο μας… υπομονή… κάποια στιγμή πού θα πάει θα αδειάσουμε κι εμείς… Ελπίζω μόνο μη σαπίσουν τελείως τα ξύλα και χτυπήσουμε… (έχουμε decking πάτωμα που θέλει πλήρη ανασχεδιασμό/ανανέωση).

  2. Στέλλα Post author

    Καλά μη νομίζεις, κι εμείς έχουμε ένα ξύλινο τραπέζι και καρέκλες έξω στο μπαλκόνι που θέλει τρίψιμο και βάψιμο και όλο το αναβάλλουμε!
    Τα υλικά κόστισαν γύρω στα 150 ευρώ. Βάλαμε βέβαια σουηδικό ξύλο που είναι γενικά το πιο φτηνό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.