Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το μπλε δωμάτιο

Η Ιωάννα μετακόμισε στο καινούριο της δωμάτιο το 2011. Μέχρι τότε είχαν κοινό δωμάτιο με τον Γιώργο, αλλά είχε έρθει η ώρα να χωρίσουν τα τσανάκια τους. Τότε είχε επιλέξει να το βάψει ροζ. Εντελώς ροζ. Ούτε η Μπάρμπι δεν είχε τόσο ροζ δωμάτιο δηλαδή.

dscf1405

Εδώ είναι το δωμάτιο με το κρεβάτι της, όταν πρωτοστήσαμε το γραφείο από κάτω. Μπορείτε να διαβάσετε μια ιστορία για το κρεβάτι της εδώ και μετά εδώ. Και τότε είχε βοηθήσει πολύ, ειδικά στο στήσιμο του γραφείου.

dscf1363

Μεγαλώνοντας όμως ξεπέρασε τη φάση του ροζ και μπήκε στην μπλε περίοδο 🙂 Δε γινόταν λοιπόν να μείνει το δωμάτιό της έτσι. Αυτή τη φορά το πήρε εντελώς πάνω της και έβαψε όλο το δωμάτιο μόνη της.

Διάλεξε το χρώμα, της δώσαμε γενικές οδηγίες και ξεκίνησε. Ήταν πολύ προσεκτική στο να χαρτώσει τα πάντα (δυο ταινίες χάλασε για ένα δωματιάκι… –υπάρχουν και χειρότερα φυσικά-), έβαλε χαρτόνια και στο πάτωμα και φρόντισε να μη λερωθεί τίποτα. Εγώ τη βοήθησα μόνο στον πρώτο τοίχο, να της δείξω μερικά πράγματα και όλα τα υπόλοιπα τα έκανε μόνη της. Ακόμα και τα έπιπλα τα περισσότερα τα μετακίνησε μόνη της.

picmonkey-collage

Της πήρε 3-4 μέρες, αλλά το έκανε!

2016-08-01-16-37

Για να πω την αλήθεια ήμουν λίγο σκεπτική όταν είπε πως θα το κάνει μόνη της. Αλλά όλο και περισσότερο βλέπω πως τα παιδιά είναι έτοιμα να αναλάβουν δουλειές και ευθύνες εκεί που οι γονείς δε το περιμένουν.

Προφανώς είμαι πολύ περήφανη!

2 thoughts on “Το μπλε δωμάτιο

  1. Ανθή Καλαντζή

    Μπράβο, πρώτα στην Ιωάννα και μετά σε εσάς τους γονείς της!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.