Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Αυτό δεν είναι διαγωνισμός…

Είναι γνωστό πως ως οικογένεια είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί μεταξύ μας. Κυρίως εγώ και ο Κωνσταντίνος, αλλά, τώρα που έχουν φτάσει σε αυτή την ηλικία, και τα παιδιά μεταξύ τους και αρκετές φορές ο ανταγωνισμός απλώνεται και μεταξύ των 4 μας.

Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα μεταξύ μας ένα διαγωνισμό. Ποιός θα κερδίσει πιο πολλές στο Slitherlink, ποιός θα κερδίσει τα επιτραπέζια, ποιός θα κάνει καλύτερο χρόνο στο να λύσει τον κύβο κλπ κλπ.

Πριν μερικές μέρες μου ήρθε ένα ωραιότατο newsletter από το Goodreads και μου έδειχνε τα βιβλία της χρονιάς μου. Ποιά ήταν, πόσα ήταν και πόσες σελίδες συνολικά διάβασα μέσα στη χρονιά. Μου φάνηκε πάρα πολύ ωραίο ως ιδέα και το έδειξα και στον Κωνσταντίνο. Του είχε έρθει και εκείνου βέβαια αντίστοιχο newsletter. Έτσι, ξαφνικά και αναπάντεχα, ήρθε ο ανταγωνισμός! Πόσες παραπάνω σελίδες έχεις διαβάσει εσύ; Πόσα βιβλία; Κοίτα εγώ! Και επεκτάθηκε στον Γιώργο, που έχει και εκείνος λογαριασμό στο Goodreads. Πρόσθεσε όσα βιβλία θυμόταν ότι είχε διαβάσει φέτος και μπήκε και αυτός στον ανταγωνισμό.

Μόνο που δε γίνεται να σταματήσουμε εκεί… Τις τελευταίες μέρες του 2016 έχουμε πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα, να τελειώσουμε όσο περισσότερα βιβλία μπορούμε, όσες περισσότερες σελίδες! Μας “κερδίζει” ο Κωνσταντίνος με αρκετή διαφορά βέβαια. Δε γίνεται να μη “χάσουμε” λοιπόν, αλλά τουλάχιστον να το κάνουμε με αξιοπρέπεια (είπε ο Γιώργος που έρχεται δεύτερος).

Του χρόνου θα μπει και η Ιωάννα στο κόλπο και θα σημειώνει και εκείνη τα βιβλία της.

Ο Κωνσταντίνος επιμένει πως αυτό δε μπορεί να είναι διαγωνισμός, δε διαβάζεις βιβλία για να κερδίσεις. Κι εγώ του είπα “Αυτό δεν είναι διαγωνισμός ακριβώς. Είναι για να μπορείς να το τρίψεις στη μούρη λίγο”.

Δεν ξέρω πού οδηγούμαστε ως οικογένεια!!!

Υ.Γ. πέρα από την πλάκα, είναι πολύ ωραίο site το Goodreads. Μέχρι πρόπερσι σημείωνα εδώ τα βιβλία που είχα διαβάσει, αλλά μετά βαρέθηκα, το ψιλοπαράτησα. Τώρα βρήκα εύκολο τρόπο να σημειώνω τι έχω διαβάσει. Το ότι στο τέλος σου δείχνει και όλες αυτές τις πληροφορίες είναι ένα πολύ ωραίο εξτραδάκι. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε εδώ τα δικά μου βιβλία του 2016

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.