Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το 2017 και οι ποδηλάτες

Φέτος συνεχίσαμε να φιλοξενούμε ποδηλάτες μέσω του Warm Showers. Ζούμε φανταστικές εμπειρίες, ο κάθε ένας έχει την ιστορία του, διαφορετικό τρόπο και λόγο για τον οποίο κάνει ποδήλατο, έχει κάτι ξεχωριστό να σου δώσει. Χαίρομαι πραγματικά που το κάνουμε αυτό και είναι και για τα παιδιά μας ένα διαφορετικό σχολείο.

Είχαμε λοιπόν κόσμο πολύ:

Ο Rodrigo Fuentes από την Αργεντινή που έκανε ένα κύκλους την Ευρώπη με το ποδήλατο

Ο Felix Georg από τη Γερμανία που είναι στο δρόμο από το 2014. Φόραγε καπάκι από μαρκαδόρο για σκουλαρίκι και του έκαναν δώρο μερικά καπάκια τα παιδιά!

Η Katharina Haefele που ήρθε για ένα σεμινάριο γιόγκα και να κάνει και το ποδήλατό της

Ο Suc Bojan από τη Σλοβενία που έκανε 250 χιλιόμετρα τη μέρα, κάθε μέρα! Ένα μικρό τσαντάκι όλο κι όλο και αυτό ήταν…

Ο Donal Lanod, Ιρλανδός που έκανε το γύρο της Πελοπονήσου και hiking στα βουνά.

Ο Bastian και η Melanie από τη Γαλλία, που κάνουν ποδήλατο από αναρριχητικό πεδίο σε αναρριχητικό πεδίο, με όλο τον εξοπλισμό τους. Περάσαμε φανταστικά μαζί τους και πήγαμε όλοι μαζί στην Καρδαμύλη για αναρρίχηση.

Ο Bruno Vassal από τη Γαλλία επίσης, είναι από το 2011 στο δρόμο, με δυο χρόνια μόνο διάλειμμα.

Ο Christian Bernhardt από τη Γερμανία, αναισθησιολόγος, έκανε το γύρο της Ελλάδας στις διακοπές του.

Ο Luca και ο Adrian από τη Γαλλία, έχουν κάνει 5.500 χλμ σε 5 μήνες. Τέλειωσαν το σχολείο και πριν πάνε Πανεπιστήμιο πήραν 1 χρόνο off για να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

Τελευταίος ποδηλάτης της χρονιάς ήταν ο Csaba Szabo από την Ουγγαρία, ένας τέλειος τύπος που παράτησε τη δουλειά του και κάνει το γύρο της Ευρώπης. Μας μαγείρεψε Λέτσο και έμεινε μαζί μας 3 μέρες για να ξεκουραστεί.

Τους ευχαριστούμε όλους για αυτές τις εκπληκτικές εμπειρίες και πάμε δυναμικά για το 2018, να γνωρίσουμε και να φιλοξενήσουμε ακόμα περισσότερους!

2 thoughts on “Το 2017 και οι ποδηλάτες

 1. Σοφία

  Μα τι απίθανη εμπειρία! Φαίνεται να έχετε γνωρίσει πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους! Υπάρχει καλύτερη φιλοξενία για τον κουρασμένο ποδηλάτη από το σπίτι σας;

  Εγώ να πω την αλήθεια δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό και είναι και ένας παραπάνω λόγος που θαυμάζω εσάς που το κάνετε. Δεν νιώθω άνετα με ανθρώπους που δεν ξέρω, πόσω μάλλον να είναι στο χώρο μου…

 2. Στέλλα Post author

  Σοφία πολύς κόσμος δε νιώθει άνετα με ξένους και αναρωτιούνται πώς το κάνουμε αυτό. Αν νιώθουμε ασφαλής, πόσο μάλιστα όταν έχουμε και παιδιά στο σπίτι και διάφορα τέτοια.
  Όμως είναι ολόκληρο δίκτυο. Δηλαδή όσοι μας ζητάνε να μείνουν σπίτι μας έχουν λογαριασμό στο warmshowers, έχουν κριτικές από άλλους στους οποίους έχουν μείνει ή είναι και οι ίδιο hosts πολλές φορές. Και αυτοί “ρισκάρουν” όταν έρχονται στο σπίτι ξένων φυσικά, δεν ξέρουν τι θα συναντήσουν και πώς θα τους φερθούνε. Είναι όλοι άνθρωποι που έχουν περάσει μήνες (ή και χρόνια) πάνω στο ποδήλατό τους και θα συνεχίσουν για άλλο τόσο. Άνθρωποι που έχουν περάσει όλο αυτό το διάστημα να κοιμούνται σε λιβάδεια, νεκροταφεία, γιαπιά ή όπου αλλού βρουν καταφύγιο, τρώνε ό,τι φτιάξουν στο γκαζάκι τους και τα υπάρχοντά τους όλα βρίσκονται σε 2 τσάντες. Τι να σου πειράξουν;;
  Προφανώς δεν είναι για όλους αυτό. Καταλαβαίνω το να μη νιώθεις άνετα. Εμείς έχουμε και έναν ξεχωριστό χώρο στο σπίτι μας, δίπλα στο γραφείο μας, οπότε δεν μένει / κοιμάται στο σαλόνι μας για παράδειγμα.
  Πάντως αν κανείς το σκέφτεται, εγώ θα πω να το δοκιμάσει γιατί μόνο θετικές εμπειρίες έχει να πάρει από κάτι τέτοιο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.