Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Road trip – Σουηδία & Νορβηγία

Μήνες πριν είχαμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε φέτος το καλοκαίρι. Όσα σχέδια κάναμε ναυαγούσαν μετά από λίγο για διάφορους λόγους. Είχαμε φτάσει στο σημείο να λέμε πως οκ, δε θα κάνουμε τίποτα φέτος, θα πάρουμε άδεια και θα την περάσουμε στο σπίτι μας, γιατί τίποτα δε μας καθόταν. Επίσης πάρα πολύ καιρό (χρόνια) σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα road trip. Ψάχναμε για αυτοκινούμενα, ενοικιάσεις και πωλήσεις. Και πάλι όλο κάτι δεν πήγαινε καλά. Αφού είχαμε πια λοιπόν απογοητευτεί (ίσως να έπαιζε ρόλο και το πόσο κουρασμένοι ήμασταν και οι δυο), κάπως, μέσα από συζητήσεις και πολλές πολλές πολλές αλλαγές σχεδίων, καταλήξαμε στην απόφαση να κάνουμε ένα road trip, Στοκχόλμη – Μπέργκεν – Όσλο, με αυτοκίνητο, για δυο εβδομάδες.

Πραγματικά αν καθόμουν να καταγράψω το πόσες σκέψεις και αλλαγές έγιναν πριν καταλήξουμε σε αυτό το πλάνο, δε θα με χώραγαν ούτε τρια ποστ… Ακόμα και αφού καταλήξαμε στις χώρες αυτές, κάναμε εξελάκι με το σχέδιο και είχαμε φτάσει να έχουμε 10 διαφορετικά sheets με παραλλαγές… Όπως και να έχει, μετά από έρευνα εισητηρίων, τιμών αυτοκινήτων και διαθέσιμων σπιτιών, φτιάξαμε το τελικό πλάνο που είχε ως εξής: Στοκχόλμη με το αεροπλάνο, νοικιάζουμε αυτοκίνητο, μένουμε στην Αναστασία και τον Γιώργο για 4 μέρες και τριγυρνάμε στη Στοκχόλμη και τα πέριξ, πάμε Όσλο και μένουμε 2 μέρες, πάμε Μπέργκεν με ενδιάμεση στάση στο Nesbyen και στο Ulvic και επιστρέφουμε στο Όσλο μέσω Gudvagen και Vang, και επιστροφή με αεροπλάνο από το Όσλο. Το να αφήσει κάποιος το αυτοκίνητο σε άλλη χώρα από αυτή που το νοίκιασε, κοστίζει αρκετά παραπάνω χρήματα, αλλά και πάλι έβγαινε πιο φτηνό από άλλες εναλλακτικές (πχ αεροπορικά εισητήρια για πίσω ή τρένο – μια που είμαστε 4). Κάναμε αρκετή έρευνα για το τι θα δούμε και από ποιο δρόμο θα πάμε. Οι τελικές αποφάσεις βασίστηκαν στο τι θέλαμε να δούμε, τι ενδιαφέρον διαβάσαμε, πόσες μέρες είχαμε διαθέσιμες αλλά και στο πού βρήκαμε σπίτι για να μείνουμε σε ωραίο μέρος.

Ήταν ένα ταξίδι που το ήθελα κυρίως εγώ αλλά στο τέλος το λατρέψαμε όλοι. Είχα άγχος γιατί δεν ήξερα αν θα αρέσει στους υπόλοιπους, πώς θα είναι το road trip που δεν είχαμε ξανακάνει, αν θα κουραστούμε, αν αν αν… Μου έφυγε πολύ γρήγορα αυτό το άγχος γιατί από την αρχή ήταν ξεκάθαρο πως ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που μας μάγεψε όλους. Πιστεύω πως αν δεν είναι το καλύτερο road trip που μπορεί να κάνει κανείς, είναι σίγουρα μέσα στο τοπ5. Αν είναι να κάνεις road trip αξίζει να το κάνεις εκεί… Ήμασταν τυχεροί με τον καιρό, είδαμε απίθανα μέρη, η φύση γύρω είναι ονειρική, τα μέρη που μείναμε ήταν μαγευτικά. Ήταν υπέροχο το Μπαλί και η Ινδονησία που πήγαμε πέρυσι, αλλά η Νορβηγία μας γέμισε με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο, ήταν το πιο όμορφο μέρος που έχουμε επισκεφθεί.

Εδώ είναι η διαδρομή που κάναμε:

 • 14 μέρες
 • 2 χώρες
 • 1542 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο
 • 62,2 χιλιόμετρα με τα πόδια (σε καθημερινές βόλτες)
 • Μπήκαμε σε αεροπλάνο, λεωφορείο, αυτοκίνητο, ferry boat και ηλεκτρικό κρουαζιερόπλοιο

Θα συνεχίσω με πολλά ποστ για το ταξίδι αυτό και τι είδαμε και θα προσπαθήσω να φτιάξω και ένα ποστ με γενικές παρατηρήσεις και οδηγίες.

2 thoughts on “Road trip – Σουηδία & Νορβηγία

 1. gaitanaki

  Πολύ ωραίο ακούγεται και απο κάποιες ινσταγκραμικές φωτογραφίες που είδα χαίρεσαι φύση…
  Το έχουμε κι εμείς στα επιθυμητά road trips μετά από τόση αποβλάκωση με όλες τις Σκανδιναβικές σειρές που βλέπουμε (τώρα είμαστε στο Borgen). Αλλά λέμε για Δανία, Κοπενχάγη, Μαλμο (μας έχει επιρεάσει η σειρά the bridge και θέλουμε να την περάσουμε) Gothenburgh και Όσλο. Δεν έχουμε πολλές μέρες άδεια οπότε για μια βδομάδα το πολύ λέμε…πώς σου φαίνεται εσύ που το έψαξες? Πρόπερσυ το κοιτάζαμε αλλά βέβαια μετά ξαναέμεινα έγκυος κι έτσι το αφήσαμε.

 2. Στέλλα Post author

  Καλά εδώ και τόσο καιρό θέλω να συνεχίσω τα ποστ και δεν προλαβαίνω… Πού θα πάει..
  Λοιπόν όπως έγραψα κάναμε πολλά σχέδια πριν καταληξουμε σε αυτό. Ξεκινήσαμε φαντάσου από το “Αμβούργο – Κοπενγχάγη – Λουντ” (εντελώς άσχετο με αυτό που κάναμε εντέλει). Στο πλάνο αυτό φτάσαμε κοιτώντας τα αεροπορικά εισητήρια και πού ήταν το πιο φτηνό 🙂 🙂 🙂
  Κοπενχάγη, Μαλμο, Gothenburgh, Όσλο ακούγεται ωραίο. Σίγουρα θα θες μια εβδομάδα. Μόνοι σας θα πάτε ή όλοι μαζί; και πώς θα το κάνετε, με αυτοκίνητο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.