Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Σούπερ τριήμερο μέρος 2ο

Ημέρα Κυριακή. Ημέρα κατασκευής αερόστατου! Στην Καλαμάτα, για να μην ξεφεύγουμε από τα πυρομανιακά μας έθιμα, κάθε Καθαρά Δευτέρα πετάνε αερόστατο, δηλαδή μια κατασκευή από κόλλες χαρτί (πολύ λεπτές, σα λαδόκολλα, για να είναι ελαφριές) και κόλα, που μοιάζει με πύραυλο. Του βάζεις και ένα αναμένο στουπί, το γεμίζεις καπνό και πετάει (τώρα τι θα κάψει όταν πέσει πια, είναι άλλο θέμα!).

Στο σπίτι εδώ, λόγω άπλετου χώρου τριγύρω, πάντα μαζεύονται να πετάξουν αερόστατο. Πρόπερσι είδαμε τα καλύτερα (μην ξεχάσετε να δείτε και το μπλογκ της Σοφίας που έχει πολύ περισσότερες φωτο). Φέτος λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε κι εμείς. Και πέρισυ είχαμε πει θα φτιάξουμε, αλλά είχε έρθει παρέα και είχαμε άλλες ασχολίες (επίσης φύσαγε πολύ και δε γινόταν). Τις κόλλες το χαρτί τις είχαμε λοιπόν, ήρθε ο παππούς (αυθεντία σε τέτοια πράγματα) και όλοι μαζί βοηθήσαμε να φτιαχτεί το αερόστατο.

Στην ουσία ενώσαμε τις κόλλες ανά τρεις (να γίνουν μακριά λωρίδα). Μετά ενώσαμε όλες τις λωρίδες τη μια κάτω από την άλλη. Στη μια άκρη διπλώσαμε τις άκρες, να σχηματιστεί τρίγωνη κορυφή. Φέραμε την κάτω άκρη να ενωθεί με την άκρη του τριγώνου. Κόψαμε την κάτω άκρη (εκεί που διπλώσαμε) και κολλήσαμε δεξιά και αριστερά τις πλαϊνές άκρες. Έτσι σχηματίστηκε ένας κύλινδρος με τριγωνική κορυφή. Μετά κάναμε ένα στεφάνι από λεπτά ξύλα με περίμετρο ίδια με αυτή του κύλινδρου και το βάλαμε στην κάτω άκρη. Με σύρμα κάναμε ένα Χ από την μια άκρη του στεφανιού στην άλλη (εκεί δένουμε το στουπί). Ε, κάλά ξέρω, δεν καταλάβατε και πολλά. Αλλά με λίγα λόγια έτσι γίνεται το αερόστατο. Και αυτό είναι το εύκολο μέρος. Το δύσκολο είναι το πέταγμα (όπως θα δείτε στο τρίτο μέρος)!

Το φυλάξαμε για να το πετάξουμε την επόμενη μέρα και μετά πήγαμε στο Πήδημα για φαγητό. Πήδημα λένε ένα χωριό έξω από την Καλαμάτα λιγάκι. Έχει μια ταβέρνα, γνωστή σε όλους για τα μακαρόνια της και το κοτόπουλο με τις τηγανιτές πατάτες. Για την ακρίβεια δεν ξέρω καν αν έχει και τίποτα άλλο! Είναι σελφ σέρβις και πας μόνο για αυτά! Αλλά πραγματικά, δεν έχω φάει πουθενά αλλού τέτοια μακαρονάδα. Πουθενά. Είναι απλά μακαρόνια χοντρά με μπόλικο τυράκι και ελαφριά σάλτσα. Δεν ξέρω τι κάνει, αλλά είναι απίθανα!!!

Είναι και πολύ όμορφος ο χώρος όμως. Κάθεσαι έξω και έχει ένα ποτάμι με πάπιες και κύκνους (οι οποίοι καλοτρώνε εκεί, ψωμάκια και μακαρόνια!).

Το μόνο που μας χάλασε τη μέρα, ήταν μια επίθεση που δεχτήκαμε το πρωί στο site των συνταγών. Ήταν μια denial of service attack. Με λίγα λόγια μια IP καλούσε χιλιάδες σελίδων ανά λεπτό, με αποτέλεσμα να “πέσει” το site. Ευτυχώς καταφέραμε και το βρήκαμε μέσα σε μια ώρα. Ακόμα προσπαθούμε να βρούμε άκρη με το ποιός ακριβώς ήταν. Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε κάτι…

Δείτε και το πρώτο μέρος του σούπερ τριήμερου. Αύριο μαλλον θα ακολουθήσει και το τρίτο (και καλύτερο) :)

2 thoughts on “Σούπερ τριήμερο μέρος 2ο

  1. nafs

    Εγώ, εγώ ήμουνα, με έχει βάλει ανταγωνιστικό σάιτ να σας κάνω πρώτα τη φίλη και μετά να σας καταστρέψωωωωωωωωωωω!:-P

    Tι όμορφο που ήταν το αερόστατό σας… και του χρόνου με υγεία, να είστε καλά να ξαναπετάξετε (όχι εσείς, το αερόστατο!)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.