Κάπως έτσι έφτασα τις 30 συνταγές! Έκλεισα ένα μήνα στον οποίο φτιάχνω καθημερινά καινούρια πράγματα. Ελάχιστες φορές με έχει κουράσει ή το έχω δει ως βάρος και νομίζω πως θα μου λείψει λιγάκι μετά (τέτοιος μαζοχισμός! ). Σίγουρα θα λείψει στην οικογένεια και σε όσους τσιμπάνε καθημερινά τη λιχουδιά τους!
Οι 5 επόμενες συνταγές λοιπόν ήταν:
Συνταγή ν.26 Μπισκότα σοκολάτας
Ευτυχώς η δόση είναι μεγάλη, γιατί δε θα έμεναν ούτε για μισή μέρα αλλιώς! Ο Γιώργος κόντεψε να φάει το βάζο στην καθησιά του. Συνταγή εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/6034093-souidika-paksimadakia-sokolatas
Συνταγή ν.27 Μαρμελάδα βατόμουρο – μύρτιλο
Οι κόκκινες μαρμελάδες μας αρέσουν έτσι κι αλλιώς πολύ. Στο ψωμάκι μας, με βούτυρο ή φυστικοβούτυρο ή πάνω στα πανκεικς, γενικά τις τρώμε. Οπότε όλοι χάρηκαν που αποκτήσαμε ακόμα ένα βάζο κόκκινης μαρμελάδας!
Συνταγή ν.28 Σουηδικά πανκέικς
Τι θα πει “Σουηδικά” θα μου πείτε; τι διαφορά έχουν; Από τα αμερικάνικα μεγάλη θα σας πω. Είναι κάτι ανάμεσα σε κρέπα και πανκεικ, χωρίς καθόλου ζάχαρη στη ζύμη. Φτιάχνονται πιο εύκολα από τις κρέπες αλλά και πάλι θες το χρόνο σου, καθώς για 15 πανκεικς, με 3 λεπτά πες το καθένα στο τηγάνι σου, αυτό σημαίνει 45 λεπτά πάνω από το μάτι! Στη γεύση μου θύμισαν πολύ έντονα τα πανκεικς που είχαμε φάει στο Άμστερνταμ. Θα τα έβαζα κάτω από τα αμερικάνικα πανκέικ και τις κρέπες στις προτιμήσεις μου.
Συνταγή ν.29 Μαλακά κουλούρια με τζίντζερ
Πικάντικα μουστοκούλουρα θα τα έλεγα. Η συνταγή θέλει μελάσσα (εξού και το χρώμα τους), αλλά νομίζω θα ήταν πολύ ωραία και με πετιμέζι ή έναν συνδυασμό. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά (σίγουρα θα υπάρχει γιατί άρεσαν πολύ σε όλους). Τα δαγκώνεις και σου έρχονται διάφορες γεύσεις σταδιακά, καθώς έχουν μέσα κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, κάρδαμο και πιπέρι… Συνταγή εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/11018667-mjuka-pepparkakor-i-souidika-malaka-mpiskota
Συνταγή ν.30 Κέικ με αμύγδαλα και πατάτα
Ναι, καλά διαβάσατε, με πατάτα. Κέικ χωρίς γλουτένη, αφού έχει μέσα τριμμένο αμύγδαλο και βρασμένη πατάτα. Ενδιαφέρον θα έλεγα, μοιάζει λίγο με καρυδόπιτα επειδή καταλαβαίνεις τον ξηρό καρπό στο δόντι. Σερβίρεται με τη μαρμελάδα βατόμουρο (τη συνταγή ν.27 παραπάνω) crème fraîche (όπου εγώ έβαλα λίγο χτυπημένο γιαούρτάκι). Τρώγεται άνετα και σκέτο, αλλά με αυτό τον συνδυασμό είναι πολύ νόστιμο.
Δείτε την πρώτη πεντάδα, τη δεύτερη πεντάδα, την τρίτη πεντάδα, την τέταρτη πεντάδα και την πέμπτη πεντάδα.