Με αυτή την πεντάδα έφτασα τις 35 συνταγές, άρα μου μένουν λιγότερες από δέκα για να τελειώσω το challenge μου. Μια μέρα δεν κατάφερα να κάνω συνταγή γιατί δυστυχώς με έχει πιάσει η μέση μου για τα καλά, αλλά αναπλήρωσα κάνοντας δυο μαζεμένες μετά. Η αλήθεια είναι πως ζορίζομαι λίγο με τη μέση μου αυτές τις μέρες, θα δω πώς θα πάει το πράγμα.
Για να δούμε τι έφτιαξα:
Συνταγή ν.31 Κρακεράκια
Δεν είναι ακριβώς αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως κρακεράκια. Είναι περισσότερο σα να έχεις ψήσει κομμάτια τορτίγιας θα έλεγα. Πολύ λεπτά και τραγανά, τρώγονται μετά μανίας αν ξεκινήσεις, σα να έτρωγες πατατάκια ας πούμε! Τέλεια με κάποιο ντιπ. Εγώ θα τα προτιμούσα λίγο πιο αλμυρά για να πω την αλήθεια, μου φάνηκαν πως ήθελαν κάποιο boost στη γεύση.
Εδώ έκανα το διάλειμμα για τη μέση και συνέχισα την επόμενη με:
Συνταγή ν.32 Μπισκότα βουτύρου με γέμιση αμυγδαλόπαστα
Παίρνεις τη ζύμη για τα μπισκότα βουτύρου, την ανοίγεις, βάζεις μέσα αμυγδαλόπαστα, την κλείνεις σε φακελάκι, την ψήνεις, ρίχνεις γλάσο με άχνη και πορτοκάλι και κόβεις ροδέλες. Η γέμιση δεν φαίνεται τόσο οπτικά, αλλά στη γεύση την καταλαβαίνεις και με το παραπάνω. Πάρα πολύ νόστιμα
Συνταγή ν.33 Τσουρεκάκια με κρόκο Κοζάνης και σταφίδες
Εδώ αναπλήρωσα τη συνταγή που δεν έφτιαξα προχτές. Με μια ζύμη κάνεις δυο διαφορετικές συνταγές, οπότε ήταν εύκολο 🙂 Η πρώτη είναι σκέτη η ζύμη και φτιάχνεις τσουρεκάκια σε διάφορα παραδοσιακά σχήματα. Η συνταγή είναι Χριστουγεννιάτικη και το κάθε σχήμα έχει την ονομασία του (και μάλιστα πολύ αστείες ονομασίες όπως Χριστουγεννιάτικο γουρούνι, τα μαλλιά του παπά και άλλα τέτοια! )
Συνταγή ν.34 Τσουρεκοκέικ με γέμιση αμυγδαλόπαστα
Με την υπόλοιπη μισή ζύμη κάνεις ένα κέικ. Ανοίγεις δυο στρογγυλά, γιατί ανάμεσα μπαίνει -τι άλλο;;;- αμυγδαλόπαστα! Είναι πάρα πολύ νόστιμο και το φαντάζομαι ως τέλεια βασιλόπιτα!
Να πω επίσης πως έφτιαξα τη μισή δόση γιατί ως τσουρεκάκια μπαγιατεύουν εύκολα και θεώρησα πως τα τσουρεκάκια συν το κέικ θα ήταν too much ως ολόκληρη δόση. Ίσως όμως έπρεπε να την κάνω όλη και να τα βάλω στην κατάψυξη, γιατί η Ιωάννα ειδικά ενθουσιάστηκε. Θα ξέρω για την επόμενη φορά 🙂
Συνταγή ν.35 Κέικ αμύγδαλο με σος καραμέλα
Το βιβλίο έγραφε στην περιγραφή “sweet and decadent, not for the lighthearted”. Έτσι να πω την αλήθεια δίσταζα να το φτιάξω. Περίμενα να έχουμε κόσμο (και μάλιστα φίλους των παιδιών) για να είμαι σίγουρη πως θα εξαφανιστεί. Εντέλει είναι πράγματι πιο γλυκό από οποιαδήποτε άλλη συνταγή τους, αλλά οκ, στην Ελλάδα είμαστε πιο συνηθισμένοι στα τόσο γλυκά.
Για topping ήθελε lingonberries, εγώ έβαλα Αρώνια που νομίζω ταίριαξε εξίσου καλά. Αυτή η ελαφριά πικροστιφάδα αντισταθμίζει λίγο την γλύκα της καραμέλας.
Δείτε την πρώτη πεντάδα, τη δεύτερη πεντάδα, την τρίτη πεντάδα, την τέταρτη πεντάδα, την πέμπτη πεντάδα και την έκτη πεντάδα.